Συνταγή

TSUKUNE

Tsukune ή αλλιώς οι πιο νόστιμοι κεφτέδες από κιμά κοτόπουλο που έχετε δοκιμάσει. Το Tsukune είναι ένα εξαιρετικά διάσημο πιάτο που έρχεται από την Ιαπωνία και θα σας πάρει ελάχιστο χρόνο για να το ετοιμάσετε και εσείς οι ίδιοι στην κουζίνα σας. Η ποικιλία των υλικών που χρησιμοποιούνται για τη ζύμωση του κιμά του δίνει ιδιαίτερη γεύση, ενώ η πηχτή και γλυκιά bbq σάλτσα Yakitori κάνει κάθε μπουκιά κάτι παραπάνω από επική.

Τα προϊόντα μας

  • Dashinomoto Fishpowder
  • Soy Sauce Mushroom
  • Cooking Wine Shao Hsing
  • White Sesame
  • Potato Starch
  • Shitake
  • Wok Oil
  • Yakitori Sauce
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

(για 14 κεφτέδες)

  • 460gr κιμά από κοτόπουλο στήθος
  • 40gr σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • ½ κ.σ. ginger ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. άμυλο πατάτας
  • ½ κ.γλ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 3τμχ. Shitake ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γλ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.γλ. Soy Sauce Mushroom
  • 5gr Dashinomoto Powder
  • 2 κ.σ. Shao Hsing
  • 2 κ.σ. Wok Oil
  • Yakitori Sauce
  • Λίγο σουσάμι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ρίξτε όλα τα υλικά εκτός από το κρασί Shao Hsing, το Wok Oil και τη Yakitori Sauce. Ανακατέψτε πολύ καλά, σκεπάστε και τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο για ½ ώρα.
  • Πλάστε τον κιμά σε κεφτέδες και πατήστε ελαφρώς, για να ψηθούν καλύτερα.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχετε πρώτα ζεστάνει, ρίξτε το Wok Oil και τοποθετήστε τους κεφτέδες. Όταν ψηθούν ρίξτε το Shao Hsing, σκεπάστε με το καπάκι και αφήστε τους κεφτέδες να ατμιστούν για 2 λεπτά.
  • Σερβίρετε περιχύνοντας με τη Yakitori Sauce και λίγο σουσάμι για γαρνίρισμα.
  • Προαιρετικά, περάστε κάθε κεφτέ σε ξύλο για μικρά σουβλάκια και σερβίρετε ως finger food.
Goto Top