Συνταγή

MA YI SHANG SHU

Οι Κινέζοι φημίζονται για τις περίεργες ονομασίες που δίνουν στα φαγητά τους. Το Ma Yi Shang Shu μεταφράζεται στα αγγλικά «Ants Climbing on trees». Λίγη φαντασία αρκεί για να καταλάβουμε ότι το όνομα του πιάτου είναι εμπνευσμένο από τον τρόπο που στέκεται ο κιμάς πάνω στα Vermicelli Noodles. Πρόκειται για μία από τις παλιότερες και πιο κλασικές συνταγές που συναντά κανείς στην παραδοσιακή Ασιατική κουζίνα.

Τα προϊόντα μας

  • Bean Vermicelli
  • Sake Medium
  • Sesame Oil
  • Chili Oil
  • Oyster Sauce
  • Minced Ginger
  • Minced Garlic
  • Peanut Oil
  • Soy Sauce
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 400gr bean vermicelli
  • 500gr μοσχαρίσιο κιμά
  • 5 κ.σ. peanut oil
  • 1 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ginger ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. sake
  • 8 κ.σ. soy sauce
  • 2 κ.σ. oyster sauce
  • 4 κ.σ. chili oil
  • 1 κ.σ. sesame oil
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  • Προετοιμάζουμε τα Bean Vermicelli Noodles ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
  • Ζεσταίνουμε καλά στο wok το φιστικέλαιο. Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε το σκόρδο και το ginger και τσιγαρίζουμε μέχρι να βγουν όλα τα αρώματα, για περίπου 10 με 15 δευτερόλεπτα.
  • Ρίχνουμε στο wok τον κιμά και αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά μέχρις ότου ψηθεί.
  • Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τη σάλτσα σόγιας, το sake και την oyster sauce και στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στο wok, πάνω από τον κιμά, ανακατεύοντας διαρκώς.
  • Αφού στραγγίξουμε τα Bean Vermicelli καλά, τα ρίχνουμε και αυτά στο wok, μαζί με το sesame και το chili oil και ανακατεύουμε και πάλι.
  • Σερβίρουμε σε μία πιατέλα και γαρνίρουμε από πάνω με φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Goto Top