Συνταγή

Moo Ping

Το Moo ping είναι το αγαπημένο street food στην Ταϊλάνδη. Είναι χοιρινό κρέας σε ξυλάκια bamboo που σερβίρεται μόνο του ή με ρύζι ατμού. Το μυστικό  βρίσκεται στη μαρινάδα που του χαρίζει μοναδική γεύση & ζουμερή υφή! Μία μαρινάδα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε οποιοδήποτε ψητό κρέας και BBQ. Για το πιο gourmet σουβλάκι, για φιλέτο κοτόπουλο αλλά και για ολόκληρα κομμάτα κρέατος όπως πχ μπούτι.

Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 2kg χοιρινό ωμοπλάτη
  • 3 κ.σ. πάστα κόλιανδρου
  • 5 κ.σ. πάστα σκόρδου (ή 7 σκελίδες σκόρδο)
  • 130gr palm sugar (ζάχαρη από φοίνικα)
  • 3 κ.σ. fish sauce
  • 2 κ.σ. ελαφριά σόγια σως
  • 2 κ.σ. oyster sauce
  • 1 κ.γλ. baking soda (για να μαλακώσει το κρέας)
  • 1 κ.σ. ολόκληρο λευκό πιπέρι

Ψήσιμο:

  • Γάλα καρύδας
  • Πινέλο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μίξερ διαλύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και προσθέτουμε το χοιρινό (κομμένο σε μικρά τετράγωνα κομμάτια) και τα μαρινάρουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες.
  2. Βάζουμε τα κομμάτια κρέατος στα καλαμάκια.
  3. Σε ένα γκριλ (ή σε κάρβουνα) με μέτρια φωτιά, ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά και μόλις τα γυρίσουμε τα αλείφουμε με το πινέλο με το γάλα καρύδας.
  4. Τα σερβίρουμε ζεστά και άμεσα.

Tip: Τα ξυλάκια τα βάζουµε για 2-3 ωρες σε νερό έτσι ώστε να µην καούν.

Goto Top