Γρήγορη, θρεπτική, ελαφριά και κυρίως πεντανόστιμη. Τώρα που το καλοκαίρι είναι προ των πυλών προσέχουμε τη διατροφή μας λίγο παραπάνω. Έτσι δεν είναι; Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτήν την εύκολη σαλάτα με noodles από φαγόπυρο, edamame, φρέσκα λαχανικά εποχής και τέλειο dressing από σησαμέλαιο, ρυζόξιδο, lime και σάλτσα σόγιας χαμηλότερης περιεκτικότητας σε αλάτι. Είναι healthy & yummy!
Τα προϊόντα μας
- Buckwheat Noodles
- Soy Sauce Less Salt
- Chili Pepper
- Peanut Oil
- Sesame Oil
- Sesame Seeds
- Rice Vinegar
- Edamame
Υλικά
Για τη σαλάτα:
- 3 ολόκληρα καρότα τα οποία θα κόψετε σε πολύ λεπτές φέτες
- ¾ κ.σ. κορίανδρο ψιλοκομμένο
- 2 κούπες Edamame
- 1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης λεπτή κομμένη σε λωρίδες
- ¼ κόκκινο λάχανο κομμένο
- 300gr Soba noodles
- ½ κούπα White Sesame
- 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Για το dressing:
- ½ κουπα Soy Saue Less Salt
- 1 κ.γλ. Sesame Oil
- 2 κ.σ. Peanut Oil
- 2 1/2 κ.σ. Rice Vinegar
- 1/2 κ.γλ. κόκκινες chili πιπεριές ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. χυμός lime
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα noodles και έπειτα τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε πολύ καλά με κρύο νερό.
- Προσθέτουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη σαλάτα και τα noodles.
- Ετοιμάζουμε σε ένα δεύτερο μπολ το dressing, ανακατεύοντας μαζί όλα τα υλικά.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με το dressing και ανακατεύουμε καλά πριν σερβίρουμε.