Για μια πιο διαφορετική εκδοχή του κλασικού πουρέ λαχανικών ή πατάτας, αφαιρέστε τα κλασικά γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το βούτυρο και το γάλα και προσθέστε miso, δίνοντας umami γεύση.
ΠΟΥΡΕΣ ΜΕ ΠΑΣΤΑ MISO

Για μια πιο διαφορετική εκδοχή του κλασικού πουρέ λαχανικών ή πατάτας, αφαιρέστε τα κλασικά γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το βούτυρο και το γάλα και προσθέστε miso, δίνοντας umami γεύση.
Τα μανιτάρια shiitake είναι από μόνα τους αρκετά γευστικά και γεμάτα άρωμα. Αν ωστόσο προσθέσετε glaze teriyaki κερδίζουν extra γευστικούς πόντους και γίνονται το κάτι άλλο. Μέσα σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε λάδι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε τα shiitake. Μαγειρέψετε ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν, για 8-10 λεπτά. Προσθέστε 2 κ.σ. νερό και συνεχίστε, ανακατεύοντας τα μανιτάρια περιστασιακά, μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μαλακώσουν, περίπου για 2 λεπτά. Μεταφέρετε τα μανιτάρια σε ένα μεσαίο μπολ και περιχύστε με τη σάλτσα teriyaki.
Αναλογίες: 2 tbsp. ελαιόλαδο | 230gr μανιτάρια shiitake χωρίς μίσχο | 1/4 cup Cardinal Teriyaki Glaze
H γλυκιά και αλμυρή παχύρρευστη σάλτσα σόγιας Kecap Manis, είναι η αγαπημένη όλων σε πολλά και διαφορετικά stir-fries, μπορεί ωστόσο να αποτελέσει και το τέλειο γλάσο για σουβλάκια και να χρησιμοποιηθεί ως σάλτσα bbq, κατά τη διάρκεια του ψησίμαστος, με χρήση πινέλου ή να γίνει το topping πάνω από οποιαδήποτε μαγειρεμένη πρωτεΐνη, για να της δώσει επιπλέον γεύση αλλά και γυαλιστερό φινίρισμα.
Δοκίμασε να φτιάξεις μια διαφορετική εκδοχή dumplings, προσθέτοντας sticky rice και υλικά της αρεσκείας σου στη γέμιση. Χρησιμοποιήσε φύλλο από σιτάλευρο και σχημάτισε μικρά γεμιστά πουγκιά, αφήνοντας ανοιχτή την πάνω πλευρά. Άτμισε στη συνέχεια τα dumplings σε bamboo steamer. Στην Ασία τα ονομάζουν Shanghai shao mai και μπορείς πολύ εύκολα να φτιάξεις και μια vegan εκδοχή τους, μόνο με λαχανικά και ρύζι.
Γνώριζες ότι μπορείς να φτιάξεις ένα διαφορετικό seasoning για sushi, αντικαθιστώντας το ρυζόξιδο με χυμό yuzu; Στο κλασικό μείγμα με mirin, ζάχαρη και αλάτι, δοκίμασε να αντικαταστήσεις το rice vinegar με το χυμό του ιαπωνικού εσπεριδοειδούς. Θα δώσεις έτσι περισσότερο άρωμα και πιο λεμονάτη γεύση στο ρύζι σου και στα ρολά σου.
Φτιάξτε τραγανές πίκλες αγγουριού με πάστα wasabi. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τα αγγούρια και κόψτε στο σχήμα που θέλετε ή χρησιμοποιώντας το πίλερ, σχηματίστε λωρίδες. Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα σκεύος ή για καλύτερο αποτέλεσμα σε μία σακούλα τροφίμων. Ανακατέψτε καλά, αφαιρώντας όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα από τη σακούλα και αποθηκεύστε για μία ημέρα. Σερβίρετε την επόμενη. Χρησιμοποιήστε τις πίκλες σε burger, sandwiches ή σαλάτες.
Αναλογίες: 10gr Wasabi Paste Aizakku | 2 pcs Αγγούρια | 1,5 tbsp Ζάχαρη | 1 tbsp Αλάτι
Αγαπάμε τον τρόπο που το tofu μεταμορφώνεται ανάλογα με τα υλικά που θα το μαρινάρεις και θα το μαγειρέψεις και αυτήν την εβδομάδα σας προτείνουμε ένα εύκολο TIP με σάλτσα σόγιας, wasabi και sesame oil. Στεγνώστε το tofu με χαρτί κουζίνας και κόψτε το σε 2 φέτες. Αλευρώστε το και αφήστε το στη άκρη. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη σάλτσα σόγιας, το mirin, το sake, το sesame oil και τη ζάχαρη. Προσθέστε λίγο ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίστε το tofu μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Ρίξτε τη σάλτσα που προετοιμάσατε και όταν γλασαριστεί, προσθέστε πάστα wasabi (ποσότητα ανάλογα με την ένταση που θέλετε) και σερβίρετε. Γαρνίρετε με φρέσκο κρεμμυδάκι και sesame seeds για extra γεύση.
Αναλογίες: 200 gr Organic Tofu Bioasia | 60 ml Soy Sauce Aizakku | 60 ml Sake | 40 ml Mirin | 2 tbsp Sesame Oil Yeos | Wasabi Paste Aizakku | 2 tbsp Ζάχαρη | 40 gr Aλεύρι |10 ml Ηλιέλαιο
Δώστε πικάντικη επίγευση και αφράτη υφή στο cream cheese προσθέτοντας wasabi paste και ιαπωνική μαγιονέζα. Σε ένα μπολ ανακάτεψε πολύ καλά 1/2 tsp Wasabi Paste, 1 tbsp Kewpie Japanese Mayo και 1 tbsp Cream Cheese. Χρησιμοποίησε το ως dip για οποιοδήποτε finger food, ως sauce σε burgers & hot dogs ή ως dressing σε λαχανικά και σαλάτες.
Δοκιμάστε ένα ελαφρώς πικάντικο dressing με wasabi που ταιριάζει με όλα. Τα βήματα είναι απλά: Κόψτε το avocado σε φέτες και σερβίρετε σε ένα πιάτο. Ψιλοκόψτε την ντομάτα σε μικρά κομμάτια και ανακατέψετε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ. Στη συνέχεια σερβίρετε πάνω από το avocado. Χρησιμοποιήστε ως dressing για σαλάτες ή ως dip για dim sum.
Αναλογίες: 1 tsp Wasabi Paste Aizakku | 1 tbsp Less Salt Soy Sauce Aizakku | 1 pcs Avocado | 1 pcs Tomato | 0.5 tbsp Grapseed Oil | 0.5 tbsp Rice Vinegar Mizkan
Μάθετε στο νέο μας TIP όλα τα μυστικά για σωστή, τραγανή και ζουμερή tempura. Τα βήματα είναι απλά:
Δοκίμασε τα κορεάτικα rice cakes σε μια κλασική stir-fry συνταγή. Ξεχωρίζουν για τη μαστιχωτή υφή τους αλλά και για το πόσο καλά απορροφούν τις γεύσεις και τα αρώματα στο μαγείρεμα. Απλά προετοίμασε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και στη συνέχεια κρύωσε τα κάτω από τρεχούμενο νερό. Μόλις στραγγίξουν, πρόσθεσε λίγο ηλιέλαιο και ετοίμασε μια γρήγορη σάλτσα με: σάλτσα σόγιας, mirin, sesame oil, μέλι και νερό. Σόταρε μερικά λαχανικά στο wok σε δυνατή φωτιά, πρόσθεσε τα rice cakes μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και σβήσε με τη σάλτσα που μόλις έφτιαξες. Enjoy!
Αναλογίες για μια συσκευασία Rice Cakes: 2 κ.σ. Soy Sauce | 2 κ.σ. Mirin | 2 κ.σ. Sesame Oil | 2 κ.σ. μέλι | 5gr νερό | μερικά λαχανικά της επιλογής σας.