Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

GUA BAO

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Χειροποίητα αφράτα ψωμάκια BAO με σιγοψημένο pork belly, γλυκιά Ασιατική BBQ Hoisin Sauce και topping από πίκλες αγγουριού, φρέσκο κρεμμύδι, τριμμένο φιστίκι και μαύρη ζάχαρη. Το Gua Bao είναι ένα πιάτο που έρχεται κατευθείαν από την Ταϊβάν και στην κυριολεξία σημαίνει «η τίγρης που δαγκώνει το γουρούνι».

Τα προϊόντα μας

  • Red Lotus Flour Special
  • Hoi Sin Sauce
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

για τα Bao – ψωμάκια ατμού:

  • 400gr Red Lotus Flour Special
  • 210ml χλιαρό νερό
  • 50gr ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50ml ηλιέλαιο
  • 10gr baking powder
  • 15gr μαγιά ξηρή
  • 4gr αλάτι ψιλό

για το pork belly:

  • 1,5kg χοιρινή πανσέτα
  • 100gr ζάχαρη
  • 100gr αλάτι ψιλό

για το σερβίρισμα:

  • 2 κλωνάρια κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 50gr μαύρη ζάχαρη
  • 200gr Hoisin sauce
  • Pork belly
  • 2 πίκλες αγγουριού κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
  • 40gr peanuts καβουρδισμένα και τριμμένα

Εκτέλεση

για τα Bao – ψωμάκια ατμού:

  • Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε με ένα σύρμα το χλιαρό νερό με τη ζάχαρη και τη μαγιά.
  • Αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι η μαγιά να φουσκώσει.
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι ξεχωριστά.
  • Στο μίξερ με το γάντζο, σε μέτρια ταχύτητα προσθέτουμε το μίγμα με το αλεύρι και το ηλιέλαιο μέχρι να ενσωματωθούν καλά για περίπου 5 λεπτά.
  • Πλάθουμε τη ζύμη σε μια μπάλα, την τοποθετούμε σε μια μπασίνα, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Δίνουμε στη ζύμη το σχήμα που θέλουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει.
  • Ψήνουμε στον ατμό για 6 -10 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.

για το pork belly:

  • Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το αλάτι.
  • Καλύπτουμε καλά περιμετρικά όλη την πανσέτα και αφήνουμε σε μία σχάρα να στραγγίζει στο ψυγείο για 24 ώρες.
  • Ψήνουμε στην ίδια σχάρα στο φούρνο αρχικά για 20 λεπτά στους 220οC και στη συνέχεια για 1 ώρα στους 160οC, μέχρι να δείξει εσωτερική θερμοκρασία 94οC
  • Αφήνουμε να κρυώσει και τη συντηρούμε τυλιγμένη ερμητικά με μεμβράνη.

για το σερβίρισμα:

  • Κόβουμε το ψημένο pork belly σε φέτες πάχους 0,5cm και τις ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι.
  • Ζεσταίνουμε τα bao στον ατμό και καλύπτουμε με μία στρώση Hoisin sauce.
  • Ακολουθούν οι πίκλες αγγουριού, οι φέτες pork belly, το φρέσκο κρεμμύδι το τριμμένο peanut και η μαύρη ζάχαρη.
Goto Top