Συνταγή

Scallops with Chili

Απαντώνται σε όλους τους ωκεανούς του κόσμου, ως εκ τούτου, είναι κοσμοπολίτικα και το κρέας τους είναι ιδιαίτερα γλυκό και νόστιμο. Στη Γαλλία τα ονομάζουν κοχύλια του Αγίου Ιακώβου. Εδώ τα δοκιμάζουμε σε μια εξόχως gourmet εκδοχή τους, ψημένα με Soy Sauce και Ιαπωνικό μείγμα κόκκινου πιπεριού με φλούδα πορτοκαλιού. Σερβίρονται πάνω σε σπανάκι σοταρισμένο με βούτυρο και λευκό πιπέρι και γαρνίρονται με ψιλοκομμένη σε κλωστές πάχους μισού χιλιοστού κόκκινη πιπεριά chili.

Τα προϊόντα μας

  • Wok Oil
  • Soy Sauce Lite
  • Shichimi Togarashi
  • Itokiri Togarashi
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

(για 4 μερίδες)

  • 12τμχ. Scallops (χτένια)
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 120gr σπανάκι
  • 10ml Wok Oil
  • Λίγο λευκό πιπέρι
  • 4 κ.σ. Soy Sauce Lite
  • 1/2 κ.γλ. Shichimi Togarashi
  • Λίγο Itokiri Togarashi

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμύδι, το ξεπλένετε με κρύο νερό και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.
  • Πλένετε το σπανάκι, το στεγνώνετε και το κόβετε.
  • Σε ένα wok ζεσταίνετε λίγο Wok Oil και σοτάρετε το σπανάκι για μισό λεπτό. Προσθέτετε το βούτυρο και λίγο πιπέρι λευκό και ανακατεύετε.
  • Σε ένα μπολ, αναμιγνύετε τη Soy Sauce με το Shichimi Togarashi.
  • Σε ένα δεύτερο wok ζεσταίνετε το υπόλοιπο Wok Oil και τηγανίζετε τα scallops|και από τις 2 πλευρές, ώστε να είναι μέτρια ψημένα. Απομακρύνετε το wok από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα στα scallops τη Soy Sauce και το Shichimi. Βάζετε πάλι το wok στη φωτιά και γυρίζετε συνέχεια τα scallops ώστε να καλυφθούν με τη Soy Sauce.
  • Σε ένα πιάτο σερβίρετε το σπανάκι και από πάνω τοποθετήστε τα scallops μαζί με τη Soy Sauce, στην οποία έχουν ψηθεί.
  • Γαρνίρετε τέλος με το φρέσκο κρεμμύδι και το Itokiri Togarashi.

 

Goto Top