Food Stories

SAMBAL OELEK. ΠΙΟ #HOT ΚΑΙ #ΤASTY ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

SAMBAL OELEK. ΠΙΟ #HOT ΚΑΙ #ΤASTY ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

H Sambal κατάγεται από την Ινδονησία και είναι μια σάλτσα ή πάστα τσίλι που φτιάχνεται από ποικιλία πιπεριών chili με προσθήκη πάστας γαρίδας, σκόρδο, τζίντζερ κρεμμύδι, ζάχαρη φοίνικα και χυμό lime.

MIRIN. ΜΙΑ ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΥΛΗ ΧΑΜΗΛΩΝ ΤΟΝΩΝ, ΠΟΥ ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΙ ΠΙΑΤΑ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ

Το mirin είναι από τα πιο δημοφιλή seasonings της Ιαπωνικής κουζίνας. Αποτελεί ”πολύτιμη” πρώτη ύλη και η χρήση του στις περισσότερες συνταγές δεν μπορεί να αντικατασταθεί με τίποτα άλλο.

SATAY ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ – ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ ΨΗΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΕΙΟ

Έχεις δοκιμάσει ποτέ satay ή όπως το αποκαλούν οι Ινδονήσιοι, sate; Πρόκειται για παραδοσιακό πιάτο από μαριναρισμένο τρυφερό κρέας περασμένο σε σουβλάκι που σερβίρεται με διάφορες σάλτσες.

Η Ιστορία πίσω από την ετικέτα της Kikkoman

Συναντήσαμε τη Julia Yui Guillemin, Junior Manager Sales & Marketing της κορυφαίας ιαπωνικής εταιρίας, μάθαμε την ιστορία που κρύβεται πίσω από την ετικέτα της Kikkoman Soy Sauce και τη μοιραζόμαστε μαζί σας.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SAKE

Όλα ξεκίνησαν όταν έφτασε στην Ιαπωνία από την Κίνα το διάσημο ρόφημα που προερχόταν από ζύμωση ρυζιού και σύντομα εξελίχθηκε σε ένα μοναδικό και ντελικάτο ποτό. Το sake, όπως και το κρασί χαρακτηρίζεται από μια ποικιλία γεύσεων.

CARDINAL & KIKKOMAN PRESENT JAPAS

Σίγουρα έχετε δοκιμάσει tapas, τις κλασικές Ισπανικές προτάσεις σε μικρές μερίδες. Αυτό που ίσως δεν ξέρετε είναι ότι στην Ιαπωνική κουλτούρα το να σερβίρεις σε μικρά πιάτα ή μπωλ διαφορετικές γεύσεις είναι διαδεδομένο εδώ και αιώνες.

ASIAN BREAKFAST / BRUNCH

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι περιλαμβάνει το πρωινό και το brunch προς Ασία μεριά; Οι προτάσεις ανάλογα με τη χώρα διαφέρουν. Σίγουρα στο τραπέζι δεν θα δεις τα κλασικά ποσέ αυγά με το avocado και κάποιο ψωμί για βάση ή burgers ή κρουασάν.

ΕΣΥ ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΑΠΩΝΙΚΑ SOBA NOODLES;

Είναι από τα διασημότερα είδη γιαπωνέζικων noodles και η ιστορία τους φτάνει αρκετά πίσω στο χρόνο, γύρω στα μέσα του 5ου αιώνα. Τα soba noodles, είναι ένα ζυμαρικό που παρασκευάζεται από τους κόκκους του φαγόπυρου.

Yuzu Kosho – το υλικό που πρέπει να δοκιμάσεις

Ο πικάντικος, αλμυρός και ολίγον ξινός χαρακτήρας της πιπεριάς τσίλι συναντά την ισχυρή γεύση του εσπεριδοειδούς yuzu μέσα σε ένα ολοένα και πιο δημοφιλές καρύκευμα που κυκλοφορεί σε μορφή πάστας. 

5 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζεις για την πάστα miso

Το miso αποτελεί ένα από τα πιο hot υλικά της παγκόσμιας πλέον γαστρονονομίας, κατάγεται από την Ιαπωνία και είναι το απόλυτο συνώνυμο της γεύσης umami. Εσύ πόσα πράγματα γνωρίζεις για την αγαπημένη πάστα φασολιών σόγιας των chef και των απανταχού foodies;  

Goto Top