Το mirin είναι από τα πιο δημοφιλή seasonings της Ιαπωνικής κουζίνας. Αποτελεί ”πολύτιμη” πρώτη ύλη και η χρήση του στις περισσότερες συνταγές δεν μπορεί να αντικατασταθεί με τίποτα άλλο.
Έχεις δοκιμάσει ποτέ satay ή όπως το αποκαλούν οι Ινδονήσιοι, sate; Πρόκειται για παραδοσιακό πιάτο από μαριναρισμένο τρυφερό κρέας περασμένο σε σουβλάκι που σερβίρεται με διάφορες σάλτσες.
Συναντήσαμε τη Julia Yui Guillemin, Junior Manager Sales & Marketing της κορυφαίας ιαπωνικής εταιρίας, μάθαμε την ιστορία που κρύβεται πίσω από την ετικέτα της Kikkoman Soy Sauce και τη μοιραζόμαστε μαζί σας.
Όλα ξεκίνησαν όταν έφτασε στην Ιαπωνία από την Κίνα το διάσημο ρόφημα που προερχόταν από ζύμωση ρυζιού και σύντομα εξελίχθηκε σε ένα μοναδικό και ντελικάτο ποτό. Το sake, όπως και το κρασί χαρακτηρίζεται από μια ποικιλία γεύσεων.
Σίγουρα έχετε δοκιμάσει tapas, τις κλασικές Ισπανικές προτάσεις σε μικρές μερίδες. Αυτό που ίσως δεν ξέρετε είναι ότι στην Ιαπωνική κουλτούρα το να σερβίρεις σε μικρά πιάτα ή μπωλ διαφορετικές γεύσεις είναι διαδεδομένο εδώ και αιώνες.
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι περιλαμβάνει το πρωινό και το brunch προς Ασία μεριά; Οι προτάσεις ανάλογα με τη χώρα διαφέρουν. Σίγουρα στο τραπέζι δεν θα δεις τα κλασικά ποσέ αυγά με το avocado και κάποιο ψωμί για βάση ή burgers ή κρουασάν.
Είναι από τα διασημότερα είδη γιαπωνέζικων noodles και η ιστορία τους φτάνει αρκετά πίσω στο χρόνο, γύρω στα μέσα του 5ου αιώνα. Τα soba noodles, είναι ένα ζυμαρικό που παρασκευάζεται από τους κόκκους του φαγόπυρου.
Ο πικάντικος, αλμυρός και ολίγον ξινός χαρακτήρας της πιπεριάς τσίλι συναντά την ισχυρή γεύση του εσπεριδοειδούς yuzu μέσα σε ένα ολοένα και πιο δημοφιλές καρύκευμα που κυκλοφορεί σε μορφή πάστας.
Το miso αποτελεί ένα από τα πιο hot υλικά της παγκόσμιας πλέον γαστρονονομίας, κατάγεται από την Ιαπωνία και είναι το απόλυτο συνώνυμο της γεύσης umami. Εσύ πόσα πράγματα γνωρίζεις για την αγαπημένη πάστα φασολιών σόγιας των chef και των απανταχού foodies;
Premium μπύρα με 100% malt χαρακτήρα και βύνη που παράγεται σύμφωνα με τη μέθοδο First-Press. Απαλή και πλούσια ντελικάτη γεύση με έμφαση στη λεπτομέρεια.
Σίγουρα έχεις δοκιμάσει τα ramen noodles σε διάφορες εκδοχές τους. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις είναι ότι ταξίδεψαν από την Κίνα στην Ιαπωνία το 1860, την εποχή που η Ιαπωνία έδωσε τέλος στην εθνική απομόνωση και άνοιξε και πάλι τα λιμάνια της. Έτσι η κινέζικη παράδοση για το πως φτιάχνεις και μαγειρεύεις noodles εξελίχθηκε σε μια μοναδική ιαπωνική τεχνική που έγινε στην πορεία γνωστή ως «ramen».