Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

CEVICHE SHRIMP

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Η πιο καλοκαιρινή gourmet γευστική συνταγή γίνεται πανεύκολα εάν ακολουθήσεις τις σωστές οδηγίες από τον Chef Βασίλη Σπόρο. Ceviche γαρίδα με Yuzu Sauce, αβοκάντο, πιπεριά Φλωρίνης, κόλιανδρο και λίγο Chili Oil. Απολαυστικό, υγιεινό και δροσερό. Φτιάξτε το περίφημο ορεκτικό με καταγωγή από το Περού στην κουζίνα σας.

Τα προϊόντα μας

  • Shrimp 16/20 Black Tiger Raw
  • Yuzu Powder
  • Yutaka Yuzu Citrus Sauce
  • Chili Oil Lee Kum Kee

 

Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 20 γαρίδες 16/20 καθαρισμένες και χωρίς το έντερο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • χυμό από 2 lime
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 1 κ.σ. yuzu
  • 200gr αγγούρι χωρίς τους σπόρους κομμένο σε κυβάκια
  • 2 κλωνάρια κρεμμύδι φρέσκο κομμένο ροδέλες λεπτές
  • 1 κ.σ. Chili Oil
  • 30gr πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 1 μέτριο ώριμο avocado κομμένο σε κυβάκια
  • 20 φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
  • 6gr αλάτι ψιλό
  • 1/2 κ.γλ. Yuzu Powder

Εκτέλεση

  • Μπλανσάρουμε τις γαρίδες σε καλά αλατισμένο νερό για 3 λεπτά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε σε κομμάτια του εκατοστού.
  • Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τις γαρίδες με τους χυμούς από lime, λεμόνι, πορτοκάλι και yuzu μαζί με το αγγούρι, το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Πριν το σερβίρισμα, προσθέτουμε το avocado, τα φύλλα κόλιανδρου, το yuzu powder, το chili oil και το αλάτι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

 

Goto Top