Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

SZECHUAN PORK

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Έχετε δοκιμάσει τα Noodles από φαγόπυρο; Γνωστά και ως Soba Noodles ταιριάζουν άψογα σε σαλάτες αλλά και γευστικά stir fry. Εδώ τα δοκιμάζουμε σε μια κλασσική κινέζικη συνταγή με χοιρινό ψαρονέφρι, σκορδάτη πάστα από τσίλι, φυστικοβούτυρο και σάλτσα σόγιας. Υγιεινό, εύκολο και γρήγορο!

Τα προϊόντα μας

  • Buckwheat Noodle
  • Sesame Oil
  • Chili Garlic Sauce
  • Minced Ginger
  • Soy Sauce Less Salt
  • Peanut Butter
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

(4 μερίδες)

  • 240gr Soba Noodles (ξερά)
  • 2 κ.γλ. Pure Sesame Oil
  • 700gr ψαρονέφρι κομμένο σε λωρίδες
  • 1 κ.σ. Chili Garlic Sauce Lee Kum Kee
  • 1 κ.γλ. Minced Ginger
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 150ml ζωμό κοτόπουλο χωρίς αλάτι
  • 3 κ.σ. σούπας Soy Sauce Less Salt
  • 1 ½ κ.σ. Peanut Butter
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα διαγώνια σε πάχος 3 εκατοστών

Εκτέλεση

  • Ετοιμάστε τα Noodles βάσει των οδηγιών της συσκευασίας. Σουρώστε τα και ρίξτε τους άφθονο κρύο νερό.
  • Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνετε το Sesame Oil, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το ψαρονέφρι, τη Chilli Garlic Sauce και το ginger, σοτάροντας καλά για 3 λεπτά.
  • Προσθέστε τις πιπεριές και συνεχίστε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά.
  • Ρίξτε το ζωμό, τη σόγια και το peanut butter. Ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατέψτε καλά.
  • Σε 4 μπολ μοιράστε τα Noodles και επάνω τους μοιράστε το ψαρονέφρι με τη σάλτσα.
  • Σερβίρετε αμέσως, ενώ είναι ακόμα ζεστό.
Goto Top