Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

EGGS BENEDICT WITH YUZU HOLLANDAISE

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να αρχίσεις την Κυριακή σου από ένα χορταστικό Brunch; Ειλικρινά δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάτι άλλο. Και από την ημέρα που δοκιμάσαμε αυτά τα Eggs Benedict που σερβίρονται πάνω σε ατμιστά ψωμάκια Bao Bun με Hollandaise από Yuzu τα κάναμε πλέον συνήθεια. Φτιάξτε τα! Θα καταλάβετε.

Τα προϊόντα μας

  • S&B Yuzu Powder
  • Hirata Buns
  • Yuzu
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

(για 2 άτομα)

  • 2 Hirata Buns
  • 4 αυγά
  • 1 κρόκο αυγού
  • 120gr βούτυρο λιωμένο
  • 3ml ξίδι λευκό
  • 5gr dijon μουστάρδα
  • 2gr αλάτι ψιλό
  • ½ gr πιπέρι μαύρο
  • 4ml Yuzu
  • 100gr ζαμπόν καπνιστό
  • ½ gr Yuzu Flakes
  • 1gr σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπεν μαρί ανακατεύουμε τον κρόκο αυγού με τη μουστάρδα dijon, το λευκό ξίδι, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και προσθέτουμε σιγά – σιγά το λιωμένο βούτυρο μέχρι να δέσει.
  • Σε ένα steamer ψήνουμε τα Hirata Buns για 6’.
  • Ποσάρουμε τα 4 αβγά.
  • Κόβουμε το ζαμπόν ζουλιέν.
  • Ανακατεύουμε τελευταία στιγμή το Yuzu στη Hollandaise.
  • Στήνουμε το Hirata ανοιχτό στη βάση του πιάτου, από πάνω προσθέτουμε μία στρώση ζαμπόν, 2 αυγά ποσέ και καλύπτουμε με Hollandaise και Υυzu.
  • Γαρνίρουμε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασσο και τα Yuzu Flakes.
Goto Top