Το Nori είναι το περιτύλιγμα που δίνει Umami γεύση σε ό,τι και αν τυλίξει. Σαν ψημένο φύκι, τα βρίσκει υπέροχα με το sushi αλλά κάποιες άλλες φορές παίρνει και το ρόλο του πιο νόστιμου και πρωτότυπου wrapper. Δοκιμάστε τη συνταγή με ρολά από Nori και γέμιση από tofu sticks και quinoa.
Τα προϊόντα μας
- Nori
- Tofu
- Sesame Oil
- Sesame Seeds
- Minced Ginger
- Hikari Miso Soy Bean Paste White
- Sesame Oil
- Rice Vinegar
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε
Υλικά
(για 4 άτομα)
Για το tofu:
- 400gr Tofu Firm
- 3 κ.σ. Tamari Soy Sauce Kikkoman
- 2 κ.σ. Sesame Oil
- 2 κ.σ. Sesame Seeds
Για τη Sauce:
- 1 καρότο κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- 1 μικρό λευκό ξερό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
- 1 κ.γλ. Minced Ginger Thai Heritage
- 2 κ.σ. Shiro Miso
- 3 κ.σ. Sesame Oil
- 1 κ.σ. Rice Vinegar
- Χυμό από 1 πορτοκάλι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Άλλα υλικά:
- Nori
- 150gr Quinoa μαγειρεμένη
- 1 κ.σ. Rice Vinegar
- 1 avocado κομμένο σε λωρίδες
- ½ αγγούρι κομμένο σε sticks
- 1 μεγάλο παντζάρι καθαρισμένο και τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
- Λίγα φύλλα κόλιανδρου
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
- Σε ένα ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα.
- Ανάμεσα σε 2 πετσέτες, τοποθετούμε το tofu, βάζοντας από πάνω ένα πιάτο ώστε να το πιέσουμε αρκετά και να απομακρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία. Κόβουμε έπειτα σε sticks.
- Σε βαθύ πιάτο αναμειγνύουμε την Tamari Soy Sauce και το Sesame Oil.
- Προσθέτουμε τα sticks από tofu στο πιάτο και γυρίζουμε προσεκτικά, ώστε να καλυφθούν με τη Soy Sauce και το Sesame Oil.
- Μεταφέρουμε στη λαδόκολλα και ρίχνουμε από πάνω σουσάμι.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 25 με 30 λεπτά μέχρι να γίνουν τα sticks τραγανά και αφήνουμε έπειτα να κρυώσουν.
- Σε ένα blender ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη Sauce και πολτοποιούμε. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ώστε η sauce να αποκτήσει παχύρευστη μορφή.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την quinoa με το Rice Vinegar.
- Παίρνουμε ένα φύλλο nori και απλώνουμε με τα δάχτυλά μας πάνω του λίγη quinoa, αφήνοντας περίπου 3cm κενό στην πάνω πλευρά για να κλείσουμε το ρολό.
- Τοποθετούμε από πάνω μερικά κομμάτια από τα tofu sticks, avocado, αγγούρι τριμμένο, παντζάρι και μερικά φύλλα κόλιανδρο.
- Κλείνουμε το ρολό με ένα Maki Mat, κόβουμε σε διαγώνια κομμάτια και σερβίρουμε μαζί με τη sauce που φτιάξαμε.