Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

Rice Ginger Salad

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Aρωματική, crunchy και δροσερή! Μία διαφορετική σαλάτα με βάση το ρύζι, φρέσκα ψιλοκομμένα λαχανικά και πλούσιο σε γεύση dressing. Βασιλικός, λάιμ, τσίλι, κόλιανδρος απελευθερώνουν τα αρώματά τους και συνθέτουν την πιο εξωτική σαλάτα!

Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

ΣΑΛΑΤΑΣ

  • 2 μπωλ μαγειρεμένο ρύζι μπασμάτι
  • 5 κλωνάρια φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε διαγώνια κομμάτια
  • 3 καρότα κομμένα στον τρίφτη
  • 150gr ψιλοκομμένο άϊσμπεργκ
  • 100gr καβουρδισμένα κάσιους
  • 2 φύλλα καφίρ
  • 50gr ψιλοκομμένο φρέσκο κορίανδρο
  • 1 κ.σ. μαύρο σουσάμι
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό

 

DRESSING

  • 2 κ.σ. φυστικέλαιο
  • 2 κ.σ. χυμό λάϊμ
  • 2 κ.σ. σάλτσα ψαριού
  • 50gr ζάχαρη φοίνικα λιωμένη
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
  • λίγο τσίλι σε σκόνη
  • λίγο αλάτι
  • λίγο λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Για κάθε κούπα μπασμάτι, υπολογίζουμε 2 κούπες νερό.
  2. Βράζουμε το νερό, ρίχνουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά μέχι το νερό να απορροφηθεί από το ρύζι τελείως.
  3. Σε ένα μπώλ σαλάτας βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας κι ανακατεύουμε.
  4. Σε ένα άλλο μπώλ βάζουμε όλα τα υλικά του dressing κι ανακατεύουμε καλά.
  5. Προσθέτουμε το dressing στη σαλάτα κι ανακατεύουμε καλά.
Goto Top