Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

Sesame Kale Salad

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Τώρα που είναι καλοκαίρι μια δροσερή και θρεπτική σαλάτα είναι ακριβώς αυτό που αναζητάς εκεί γύρω στο μεσημέρι, όταν η ζέστη χτυπάει κόκκινο. Για τη συγκεκριμένη σαλάτα με baby kale, φασόλια σόγιας Edamame και λαχταριστό dressing από σησαμέλαιο, ρυζόξιδο, ligh soy sauce και lemongrass έχουμε να πούμε μόνο τα καλύτερα. Ελαφριά, γρήγορη και super εύκολη και κυρίως… low calorie. Δοκίμασε την!

Τα προϊόντα μας

  • Peanut Oil
  • Minced Garlic
  • Kikkoman Soy Sauce Less Salt
  • Rice Vinegar
  • Sesame Oil
  • Minced Lemongrass
  • Edamame Kernels
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

Υλικά για το dressing:

  • 1/3 κούπας Peanut Oil
  • 1/2 κ.σ. Minced Garlic
  • 3 κ.σ. Kikkoman Soy Sauce Less Sodium
  • 2 κ.σ. νερό
  • 2 κ.σ. Rice Vinegar
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. Sesame Oil
  • 2 κ.σ. Lemongrass (Thai Heritage)
  • 1/2 lime (το χυμό)

Για τη σαλάτα: 

  • 450gr Edamame Kernels
  • 3 καρότα ζουλιέν
  • 2 πιπεριές κόκκινες ζουλιέν
  • 3 κλωναράκια φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα
  • 6 κούπες baby Kale κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 κούπα φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 3/4 της κούπας cashews χοντροκομμένα

Εκτέλεση

  • Σε ένα blender χτυπήστε τα υλικά για το dressing.
  • Βράστε τα Edamame για 3 λεπτά και έπειτα αφήστε να κρυώσουν.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε τα καρότα, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το kale, το κόλιανδρο και τα edamame και ανακατέψτε καλά.
  • Λίγο πριν σερβίρετε τη σαλάτα, προσθέστε τα cashews και το dressing και ανακατέψτε.
Goto Top