Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

Snowballs Mochi

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Παραδοσιακό γλυκό της Ιαπωνίας με λαστιχωτή υφή που θυμίζει το δικό μας λουκούμι. Πλάθουμε “χιονισμένες” γεμιστές μπαλίτσες με τροπική γεύση μπανάνας και δοκιμάζουμε κάτι διαφορετικό!

Τα προϊόντα μας

 

Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 400gr αλεύρι ρυζιού γκλούτινους
  • 400gr ζάχαρη
  • 400ml νερό
  • 200gr αλεύρι ταπιόκας
  • 1 κονσέρβα μπανάνα στραγγισμένη
  • 100gr κάσιους
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τις μπανάνες, τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με λίγο από το σιρόπι τους και πολτοποιούμε σε κρέμα.
  2. Βάζουμε στο μπλέντερ τα κάσιους μέχρι να γίνουν πολύ μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε μέσα στον πολτό της μπανάνας μαζί με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε για 5 λεπτά και βάζουμε το μίγμα σε μπολ.
  3. Βάζουμε σε μπολ το ρυζάλευρο, τη ζάχαρη, το νερό και ανακατεύουμε.
  4. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μίγμα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει μία διάφανη και «λαστιχωτή» ζύμη.
  5. Σε ένα ξύλο κοπής ρίχνουμε τη μισή ποσότητα ταπιόκας. Βάζουμε τη ζύμη πάνω στην ταπιόκα και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  6. Ρίχνουμε την υπόλοιπη ταπιόκα πάνω από τη ζύμη. Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά κομματάκια.
  7. Βάζουμε στα χέρια μας ταπιόκα, παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και πλάθουμε σε σχήμα δίσκου. Τοποθετούμε με ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση στο κέντρο του δίσκου και κλείνουμε δίνοντας σχήμα μπαλίτσας.
  8. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια. Βάζουμε τις μπαλίτσες στην κατάψυξη και τις σερβίρουμε δροσερές. Το γλυκό μπορεί να δατηρηθεί αρκετές ημέρες στην κατάψυξη.

Η ζύμη αυτή μπορεί να μαγειρευτεί στα μικροκύματα για 4-5 λεπτά αντί στην κατσαρόλα.

Goto Top