Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

VINDALOO PORK

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Το Vindaloo Pork είναι η αυθεντική συνταγή που μπορεί να έρχεται μεν από την μακρινή πολιτεία Γκόα της Ινδίας, έχει όμως πορτογαλικές καταβολές από την εποχή της αποικιοκρατίας. Χοιρινό ψαρονέφρι κομμένο σε μικρά κομμάτια που έχουν σιγοβράσει με ένα απίστευτο μείγμα αρωματικών μπαχαρικών. Φτιάξτε στην κουζίνα σας ένα all time classic ινδικό πιάτο που συνοδεύεται τέλεια από ρύζι ατμού.

Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • ½ κιλό χοιρινό ψαρονέφρι κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 3 κ.σ. φυστικέλαιο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 300ml νερό
  • 1 κ.γλ. κύμινο σε σκόνη
  • ½ κ.γλ. Chili σε σκόνη
  • ½ κ.γλ. σπόρους μουστάρδας
  • ½ κ.γλ. κανέλα
  • 2 κ.σ. Rice Vinegar White
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 σπόρους πράσινο κάρδαμο
  • 1 κ.γλ. κουρκουμά
  • ¼ κ.γλ. άσπρο πιπέρι
  • 1  κ.γλ. Minced Garlic
  • 1 κ.γλ. Minced Ginger
  • 1 κ.σ. Vindaloo

Εκτέλεση

  • Προσθέστε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το μείγμα να κάτσει για μισή ώρα.
  • Σε ένα wok ή σε μια κατσαρόλα θερμαίνετε καλά το φυστικέλαιο και σοτάρετε το χοιρινό μέχρι να ροδίσει.
  • Στη συνέχεια προσθέστε τα κρεμμύδια και συνεχίστε να σοτάρετε παρέα με το κρέας. Τέλος, προσθέστε τη σάλτσα Vindaloo και το νερό.
  • Χαμηλώστε τη φωτιά μόλις το μείγμα σας πάρει βράση. Σιγοβράστε για 1 ώρα μέχρι το χοιρινό να γίνει μαλακό. Ανακατεύετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Σερβίρετε με ρύζι ατμού.
Goto Top