Συνταγή

Chicken & Bamboo Shoot Wrap

Λαχταριστά και αρωματικά ρολάκια με μαριναρισμένο κοτόπουλο, ρίζες μπαμπού και πράσινη πιπεριά. Σερβίρονται με homemade γλυκόξινη sauce.

Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 8 φύλλα από σιτάλευρο για spring rolls
  • 4 κομμάτια στήθος κοτόπουλου, τεμαχισμένο
  • 300gr ρίζα μπαμπού σε λωρίδες
  • 80gr πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
  • 1 κ.γλ. ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κ.γλ. ψιλοκομμένο τζίντζερ

Για τη μαρινάδα

  • 1 ασπράδι αυγού
  • 2 κ.γλ. αλεύρι καλαμποκιού
  • 1 κ.σ. light σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. ρυζόξιδο
  • 1 κ.γλ. λάδι σουσαμιού

Για τη sauce

  • 1 κ.σ. οyster sauce
  • 1 κ.σ. light σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • ½ κ.γλ. λάδι σουσαμιού
  • ½ κ.γλ. ρυζόξιδο
  • 150ml ζωμός κοτόπουλου
  • 1 κ.σ. αλεύρι αναμιγνύεται με 2 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

  1. Μαρινάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου με τα υλικά της μαρινάδας για 30 λεπτά.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. λάδι και σωτάρουμε το τζίντζερ και το σκόρδο. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τις ρίζες μπαμπού και την πράσινη πιπεριά και ανακατεύουμε για άλλα 3 λεπτά.
  4. Σε μια ξεχωριστή κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι, να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε για να σιγοβράσει και προσθέτουμε το αλεύρι καλαμποκιού με το νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  5. Στο κέντρο κάθε φύλλου τοποθετούμε το κοτόπουλο με τα μπαμπού και τις πιπεριές.
  6. Τυλίγουμε και σερβίρουμε με τη σάλτσα
Goto Top