Συνταγή

SALMON TARTAR

Φιλέτο σολομού, χαβιάρι, wasabi, yuzu και αβοκάντο. Οι πιο elegant γεύσεις συναντιούνται στο πιο λαχταριστό και δροσερό ταρτάρ σολομού που έχετε δοκιμάσει. Ένα γρήγορο και εύκολο gourmet ορεκτικό που θα απογειώσει του γευστικούς σας κάλυκες με την πρώτη μπουκιά. Ετοιμάστε το μέσα σε λίγα μόλις λεπτά μόνοι σας, απολαύστε το όμως με παρέα.

Τα προϊόντα μας

  • Yutaka Yuzu Citrus Sauce
  • S&B Wasabi Powder
  • Salmon Caviar Ikura
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

Για δύο άτομα:

  • 200gr φρέσκο φιλέτο σολομού
  • ½ Αβοκάντο καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
  • ¼ – ½ κ.γλ. Wasabi powder
  • ½ κ.γλ. Yuzu
  • Χαβιάρι σολομού

 

  1. Τοποθετήστε το αβοκάντο σε ένα μπoλ και πολτοποιήστε το με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού.
  2. Προσθέστε ¼ κ.γλ. wasabi powder και ¼ κ.γλ. χυμό yuzu και ανακατέψτε καλά. Συμπληρώστε wasabi και yuzu κατά προτίμηση, με προσοχή όμως μην το παρακάνετε γιατί θα καλύψετε τη γεύση του σολομού.
  3. Λίγο πριν το σερβίρισμα, κόψτε το σολομό σε μικρούς κύβους.
  4. Σε ένα μικρό τσέρκι τοποθετήστε μέχρι τη μέση τα κομμάτια σολομού, πιέζοντας ελαφρώς προς τα κάτω. Προσθέστε μια κουταλιά πουρέ αβοκάντο και συνεχίστε γεμίζοντας με σολομό το τσέρκι έως την κορυφή.
  5. Πιέστε ελαφρώς τη γέμιση χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Κρατήστε το κουτάλι προς το κέντρο ώστε να αφαιρέσετε σιγά-σιγά το τσέρκι και να δημιουργηθεί το τιμπάλ.
  6. Γαρνίρετε στην κορυφή με λίγο ακόμα πουρέ αβοκάντο και μια γενναιόδωρη ποσότητα σολομό χαβιάρι.
Goto Top