Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

Vegan Burger

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Είσαι vegan ή σου αρέσουν απλά οι vegan συνταγές; Δοκίμασε ένα επικίνδυνα νόστιμο και αλλιώτικο burger με μπιφτέκι από παντζάρι, kidney beans, ταχίνι και βρώμη. Ταιριάζει τέλεια με τη διάσημη Sriracha Mayo της Flying Goose που χαρίζει spicy creamy δυνατό τελείωμα. Τα κομμάτια από ώριμο avocado και το άρωμα ρόκας δένουν τέλεια με τα υπόλοιπα υλικά.

Τα προϊόντα μας

  • Flying Goose Sriracha Mayo
  • Minced Garlic
  • Wok Oil
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 κ.γλ. Minced Garlic
  • 1 κονσέρβα Kidney Beans
  • 100gr βρώμη
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 1 κ.γλ. κύμινο
  • 700gr παντζάρια βρασμένα, καθαρισμένα και τριμμένα
  • 1 κ.σ. Wok Oil
  • 2 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Avocado σε φέτες
  • Λίγα φύλλα ρόκας
  • Sriracha Mayo
  • Ψωμάκια για burger
  • Λίγο τριμμένο καρότο

Εκτέλεση

  • Σε ένα σκεύος ρίξτε το Wok Oil και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο.
  • Σε ένα blender ρίξτε τα kidney beans, τη βρώμη, το ταχίνι και το κύμινο και αναμείξτε καλά.
  • Προσθέστε το κρεμμύδι με το σκόρδο, τα τριμμένα παντζάρια, τον κόλιανδρο και αλατοπίπερο κατά προτίμηση.
  • Ανακατέψτε με μια μαρίζ το μείγμα πολύ καλά.
  • Με τα χέρια σας φτιάξτε μπιφτέκια και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι ψήστε τα vegan μπιφτέκια για 3 λεπτά την κάθε πλευρά, ώστε να αποκτήσουν κρούστα.
  • Ζεστάνετε τα ψωμάκια και ετοιμάστε τα burgers σας, τοποθετώντας τα υλικά σας με την εξής σειρά: καρότο, vegan μπιφτέκι, avocado, ρόκα και spicy mayo.
Goto Top