Συνταγές

COCONUT SWEET BITES

Ανήκετε σε αυτούς που νηστεύουν αλλά δεν μπορούν να ζήσουν ούτε ημέρα χωρίς γλυκό; Αυτές οι απολαυστικές σοκολατένιες μπουκιές καρύδας με κακάο και γάλα καρύδας δίνουν άλλη γεύση στη Σαρακοστή και φτιάχνονται πανεύκολα. Νηστεία δεν σημαίνει κακοπέραση. Μερικά Coconut Sweet Bites κάπου στην κουζίνα μπορούν πάντα να σώσουν την ημέρα.

OYAKO DON

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Στην ιαπωνική κουζίνα κάθε πιάτο κρύβει και από μία ιστορία. Σε ελεύθερη μετάφραση το Oyako Don σημαίνει «το μπολ του γονιού και του παιδιού». Το πιάτο ονομάστηκε έτσι επειδή αυγό και κοτόπουλο χρησιμοποιούνται μαζί στην ίδια συνταγή. Φτιάξτε γρήγορα και με λίγα υλικά, ένα κλασικό japan πιάτο που αξίζει να το δοκιμάσετε για τη γλυκιά εσάνς που αφήνει το Mirin στον ουρανίσκο.

SALMON TARTAR

Φιλέτο σολομού, χαβιάρι, wasabi, yuzu και αβοκάντο. Οι πιο elegant γεύσεις συναντιούνται στο πιο λαχταριστό και δροσερό ταρτάρ σολομού που έχετε δοκιμάσει. Ένα γρήγορο και εύκολο gourmet ορεκτικό που θα απογειώσει του γευστικούς σας κάλυκες με την πρώτη μπουκιά. Ετοιμάστε το μέσα σε λίγα μόλις λεπτά μόνοι σας, απολαύστε το όμως με παρέα.

YAKITORI GRILLED SKEWERED CHICKEN

Εάν έπρεπε να τηρήσουμε διεθνείς γαστρονομικές αντιστοιχίες, τα ιαπωνικά yakitori είναι τα ελληνικά σουβλάκια, τα γαλλικά brochettes, τα ισπανικά pinchitos ή τα βολιβιανά anticuchos. Λαχταριστές μπουκιές κοτόπουλου με yakitori sauce και togarashi – καρύκευμα από καυτερή πιπεριά, φλούδα πορτοκαλιού, σπόρους μαύρου και λευκού σησαμιού, τζίντζερ, φύκι και ιαπωνικό πιπέρι. Στην Ιαπωνία είναι αγαπημένο comfort food στις υπαίθριες καντίνες, τα λεγόμενα yatai, αλλά και στα εστιατόρια. Ψήστε τα yakitori στη γκριλιέρα για λίγα μόλις λεπτά και απολαύστε ένα υγιεινό και διαφορετικό πιάτο με spicy γεύση που θα λατρέψετε.

GREEN CURRY RAMEN BOWL

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Η αγαπημένη μας ιαπωνική σούπα με ramen noodles σε μια απίθανη γευστικά veggie εκδοχή. Γάλα καρύδας, σησαμέλαιο, τρυφερό καλαμπόκι, καυτερή πάστα από πράσινο κάρυ και φύτρες φασολιού, γίνονται η αφορμή για τέσσερα ζευγάρια chopsticks να δουλέψουν non-stop! Δοκιμάστε και εσείς το γλυκό μπέρδεμα διαφορετικών υλικών του Βασίλη Σπόρου.

JAPAN SALMON/EBI/UNAGI NIGIRI

Αν το Maki sushi είναι ο βασιλιάς της ιαπωνικής κουζίνας, τότε το Nigiri είναι ο διάσημος αδερφός του. Στα ιαπωνικά, Nigiri σημαίνει «δύο δάχτυλα» (ni=δύο, giri=δάκτυλα). Το αεροδυναμικό σχήμα του, σε προετοιμάζει για γευστική απογείωση με τη μία. Ντελικάτη γεύση από σολομό, γαρίδα και χέλι με το αγαπημένο μας ρύζι για σούσι και μια πινελιά wasabi. Συνοδεύεται με dip από σάλτσα σόγιας. Μην ξεχνάτε μετά από κάθε Nigiri να «εξισορροπείτε» τη γεύση σας με τις πίκλες τζίντζερ, προκειμένου να περάσετε στον επόμενο συνδυασμό ρυζιού και ψαριού. Σας φαίνεται πολύπλοκο; Με τη συνταγή μας θα καταλάβετε αμέσως πόσο εύκολο και διασκεδαστικό είναι.

FRIED WONTONS WITH SHRIMPS

Τα αγαπημένα μας, λαχταριστά και τραγανιστά Wontons γίνονται ακόμη πιο γευστικά εάν τα γεμίσουμε με γαρίδες, μανιτάρια σιτάκε, κινέζικο λάχανο και κόκκινες πιπεριές! Κατάγονται από την πόλη Καντόνα της Κίνας και έχουν πάρει το όνομά τους από έναν αυτοκράτορα. Ετοιμάζονται εύκολα και γρήγορα στο wok μας και το σχήμα τους θυμίζει μικρό πουγκί. Συνοδεύστε τα με γλυκόξινη σάλτσα ή γλυκό τσίλι για γεύση στο φουλ! Το πρόβλημα με τα Wontons είναι ότι ποτέ δεν είναι αρκετά και πάντα κάποιος έχει φάει παραπάνω από όσα θα έπρεπε.

 

 

 

SWEET CHILI CREAM CHEESE TIP

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Συνδυάστε τη δημοφιλή σάλτσα Cardinal Sweet Chili Sauce με μια κρέμα τυριού της αρεσκείας σας και βουτήξτε τραγανά chips γαρίδας! Φτιάξτε ένα εύκολο, γρήγορο και σούπερ λαχταριστό σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας.

CHICKEN TONKATSU WITH RICE

Το Chicken Tonkatsu ή αλλιώς katsu είναι ένα ιαπωνικό πιάτο με χαβανέζικη προέλευση. Πρόκειται για τηγανιτό πανέ κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια τα οποία αλευρώνουμε σε ελαφρά καρυκευμένο αλεύρι, τα βουτάμε στο αυγό και τα πανάρουμε στην ιαπωνική φρυγανιά Panko (ψίχουλα ψωμιού), το super υλικό που δίνει στο κοτόπουλο μια εκπληκτική crunchy κρούστα. Σερβίρουμε με σάλτσα tonkatsu (μία παχύρευστη ιαπωνική σάλτσα σόγιας με πολτοποιημένα φρούτα) και συνοδεύουμε με λαχανικά και ρύζι.

Satay Beef

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Κλασικό ταϊλανδέζικο πιάτο με πλούσια αρώματα! Τα straw μανιτάρια, τα καρότα, οι πιπεριές – μαζί με τη σάλτσα satay – ανυψώνουν το χοιρινό σε νέο γαστρονομικό επίπεδο. Το μυστικό κρύβεται στη spicy σάλτσα φυστικοβούτυρου με λεμομονόχορτο, σκόρδο, κόκκινο τσίλι, κρεμμύδι & μπαχαρικά.

Kimchi Spring Rolls

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Τυλίγουμε τo κορεάτικο kimchi, κινέζικο λάχανο τουρσί με πιπεριές τσίλι, σε τραγανό φύλλο για spring rolls & ντιπάρουμε σε spring roll sauce. Ένα εναλλακτικό starter για όσους αγαπούν τις πικάντικες γεύσεις.

Goto Top