Συνταγές

VEGAN BAO BUNS ΜΕ JACKFRUIT

Δοκίμασε την πρότασή μας για τα πιο νόστιμα #vegan bao. Το τροπικό jackfruit μαγειρεύεται με σάλτσα σόγιας και επιλεγμένα μυρωδικά, αντικαθιστώντας επάξια το κρέας. Σερβίρεται στα ατμιστά και πάντοτε αφράτα bao, μαζί με φρέσκο κρεμμύδι και δροσερές φέτες αγγουριού.

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ASIAN STYLE

Δοκίμασε την δική μας Ασιατική εκδοχή του μπακαλιάρου σκορδαλιά. Τηγανίσαμε το ψάρι σε ιαπωνική tempura για extra ζουμερό και τραγανό αποτέλεσμα και φτιάξαμε μια διαφορετική σκορδαλιά, προσθέτοντας σησαμέλαιο και chili & garlic sauce της Lee Kum Kee.

SICHUAN COLD NOODLES

Πιάσε το wok! Κλασική κινέζικη συνταγή για noodles που σερβίρονται κρύα και είναι ότι πρέπει για τις ημέρες του καλοκαιριού. Δοκίμασε τα για το τέλειο άρωμα που χαρίζει η σάλτσα Chili Bean Sauce της Lee Kum Kee γνωστή και ως Τόμπαν Τζάν. Μια Sichuan-style πάστα από μείγμα αλμυρών chilli peppers, κύαμων σόγιας και φασολιών.

SWEET & SPICY ΑΡΝΙΣΙΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ

Lee Richardson
(Corporate Chef στην Lee Kum Kee)

Φτιάξε τέλεια αρνίσια παϊδάκια χρησιμοποιώντας στη μαρινάδα hoisin & chili garlic sauce της Lee Kum Kee, καθώς και κρασί από ρύζι και κινέζικο μείγμα μπαχαρικών 5 spice powder, που απογειώνει τη γεύση όπου κι αν το προσθέσεις. Χρησιμοποίησε μέρος της σάλτσας για να σερβίρεις τα παϊδάκια στο τραπέζι. Δεν θέλει κόπο. Θέλει σωστή μαρινάδα!

POACHED BEEF MEATBALLS

Lee Richardson
(Corporate Chef στην Lee Kum Kee)

Πραγματικά είναι αμέτρητες οι συνταγές που μπορεί να κάνει κανείς με τις ingredient sauces της Lee Kum Kee. Η chef της εταιρίας φτιάχνει κεφτέδες χρησιμοποιώντας σάλτσα σόγιας και τους σερβίρει με 3 διαφορετικές εκδοχές dip. Hoisin Sauce, Hummus με Chilli Garlic Paste ή Hummus με Lee Kum Kee Peking Duck Sauce. Το αποτέλεσμα άψογο.

Κριθαρότο με Γαρίδες και Φύκια Hijiki

Φανταστικό πιάτο που μυρίζει θάλασσα. Το φύκι Hijiki φύεται σε Ιαπωνία, Κορέα και Κίνα και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να δώσεις extra γευστικούς πόντους με θαλασσινό άρωμα στις συνταγές σου. Δοκίμασε το!

Tartare γαρίδας με chips πατάτας και yuzu mayonaise

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Ο Βασίλης Σπόρος φτιάχνει ένα ιδιαίτερο tartare με γαρίδες, ιαπωνικό καρύκευμα yuzu kosho και μαγιονέζα Kewpie. Αν δεν γνωρίζεις ήδη το yuzu kosho, την πάστα από πιπεριές chili & yuzu που κερδίζει συνεχώς έδαφος στις κουζίνες του κόσμου, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να το ανακαλύψεις. Θα το λατρέψεις!

Ρεβίθια με Λαχανικά & Harissa

Τα ρεβίθια σε μια απολαυστική νηστίσιμη εκδοχή, γεμάτη άρωμα και γεύση. Συνδυάσαμε διάφορα λαχανικά και δώσαμε extra βάθος με τη spicy Ηarissa που έρχεται από την Τυνησία. Καυτερή πάστα από καπνιστές κόκκινες πιπεριές τσίλι και σκόρδο.

Ribeye με Shio Koji

Το Shio Koji είναι το νέο καρύκευμα που ήρθε για να μείνει. Κυκλοφορεί σε υγρή μορφή, προέρχεται από την Ιαπωνία και περιέχει μύκητα koji που έχει υποστεί ζύμωση σε ρύζι, αλάτι, νερό και αλκοόλη. Έχει γλυκιά και αλμυρή γεύση, με τη δεύτερη να υπερισχύει, και προσφέρει  umami touch όπου και αν μπει. Το δοκιμάσαμε σαν μαρινάδα σε ένα κλασικό steak. Το αποτέλεσμα ήταν απίθανο. Το κρέας μας μαλάκωσε και απέκτησε γεύση με ιδιαίτερο βάθος.

 

POKE BOWL

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Γνωρίζεις ότι το Poke Sushi είναι η χαβανέζικη εκδοχή του ιαπωνικού sushi; Όλα τα υλικά ανοιχτά και τοποθετημένα σε ένα bowl για να τα απολαύσεις με τα chopsticks σου. Δεν θέλει τύλιγμα αλλά έχει και αυτό τα μυστικά του. Το χαβανέζικο sushi είναι τόσο δημοφιλές ανά τον κόσμο, που η Kikkoman έβγαλε μια ολοκαίνουργια sauce φτιαγμένη ειδικά για αυτό το πιάτο και η αλήθεια είναι ότι το απογειώνει με μια κίνηση.

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΣΤΑ MISO

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Σίγουρα έχεις δοκιμάσει την πατατοσαλάτα σαν συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα, αλλά αυτήν την πατατοσαλάτα, με miso δεν την έχεις φάει ποτέ ξανά. Η ιαπωνική πάστα από φασόλια σόγιας δίνει ένα ενδιαφέρον γευστικό twist όπου και αν μπει τελικά.

Goto Top