Συνταγές

KUNG PAO CHICKEN

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Το παραδοσιακά πικάντικο πιάτο Kung Pao Chicken κατάγεται από την περιοχή Σετσουάν της Κίνας και έχει γνωρίσει ημέρες δόξας εντός και εκτός ασιατικών συνόρων. Ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο άρωμα που του χαρίζει το χοντροαλεσμένο πιπέρι Sechuan, ομώνυμο της πόλης που πρωτοσερβιρίστηκε το πιάτο. Είναι το εθιστικό spicy stir-fry που θα λατρέψετε να φτιάχνετε στην κουζίνα. Συνοδεύστε το ιδανικά με ρύζι ατμού!

RAMEN NOODLES

Τα ιαπωνικά Ramen Noodles από σιτάλευρο είναι το comfort food που αγαπάμε να τρώμε σε άπειρους γευστικούς συνδυασμούς! Συναγωνίζονται σε διασημότητα τις τηγανητές πατάτες και τα ιταλικά μακαρόνια. Όταν μπλέκουν με άλλα υλικά στην κουζίνα, γίνονται η τέλεια σούπα ή το τέλειο stir fry. Φτιάξτε ένα γευστικό πιάτο ρίχνοντας στο wok: γαρίδες, ρίζες μπαμπού, μανιτάρια σιτάκε, πιπεριές chilli, Unagi & light Soy Sauce.

COLD SOBA NOODLES WITH DIPPING SAUCE (ZARU SOBA)

Όταν το θερμόμετρο στο Τόκιο χτυπάει κόκκινο οι Ιάπωνες ανοίγουν τις ομπρέλες τους, φοράνε τις σαγιονάρες τους και κατευθύνονται προς το κοντινότερο εστιατόριο για το πιο δροσερό και νόστιμο πιάτο. Τα Zaru Soba Noodles φτιάχνονται πανεύκολα και λειτουργούν καταπραϋντικά στον πυρετό του καλοκαιριού. Extra tip ως προς την κατανάλωση: παίρνετε με τα chopsticks λίγα noodles, ντιπάρετε στη σάλτσα και πασπαλίζετε με το φρέσκο κρεμμύδι και το φύκι.

QUINOA SALAD WITH BEANS SPROUTS & BAMBOO SHOOTS

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Τι καλύτερο από μία χορταστική σαλάτα με quinoa και διάφορα λαχανικά όταν ανοίγει ο καιρός; Φτιάξτε ένα δροσερό γεύμα που θα σας δώσει ενέργεια για όλη την ημέρα. Το Ponzu dressing με αρωματικά εσπεριδοειδή σε συνδυασμό με τα αγαπημένα cans λαχανικών της Cardinal δίνουν το πιο healthy μάθημα στην ισορροπημένη γεύση.

FRIED FRUIT WITH HONEY & BLACK SESAME

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Κάθε φορά που τρώτε σε κάποιο Asian Restaurant και σκέφτεστε το επιδόρπιο, σίγουρα το μυαλό σας πηγαίνει κατευθείαν στα τηγανητά φρούτα. Έτσι δεν είναι; Το πιο φρουτένιο γλυκό που αγαπάμε από μικρά παιδιά γίνεται πανεύκολα και στο σπίτι. Ανανάς, μάνγκο, μπανάνα, μήλο, μέλι και tempura flour. Προσθέστε στο πλάι λίγο παγωτό βανίλια για extra απόλαυση.

RICE NOODLES WITH SHRIMPS

Ένα από τα πολλά καλά με την ασιατική κουζίνα είναι ότι τα γευστικά stir-fries πιάτα της δεν τελειώνουν ποτέ. Κάτι σαν τα δεκαδικά ψηφία «π», μόνο που αντί για ψηφία εδώ έχουμε να κάνουμε με λαχταριστά υλικά που αναμειγνύονται στο wok παρέα με τις πιο αρωματικές sauces και μας δίνουν τις καλύτερες γεύσεις. Φτιάξτε ένα super απολαυστικό πιάτο με rice noodles, γαρίδες, Sriracha sauce και λαχανικά.

YANGZHOU STIR-FRIED RICE

Πότε πειραματιστήκατε τελευταία φορά με το wok στην κουζίνα σας; Τo πιο νόστιμο stir-fry με ρύζι έχει πάρει το όνομά του από την πόλη Yangzhou της Κίνας. Ρίξτε στο wok ρύζι, ό,τι λαχανικά έχετε στο ψυγείο, κομμάτια από κοτόπουλο και πανσέτα, Oyster Sauce, σάλτσα σόγιας και σησαμέλαιο και φτιάξτε μία γρήγορη συνταγή με αυθεντική Asian γεύση.

RAVIOLI WONTON WITH PEKING DUCK

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Τα αγαπημένα μας φύλλα για Wontons μεταμορφώνονται σε πρωτότυπα γευστικά ραβιόλια με γέμιση από duck trimmings, σχοινόπρασο, τυρί κρέμα και γλυκιά Hoi Sin Sauce. Η ασιατική και η ιταλική κουζίνα συνάπτουν συμμαχία σε μία gourmet πρόταση για αυτούς που πραγματικά αγαπούν την εκλεπτυσμένη γεύση.

NOODLE SALAD

Πεινάσατε και ονειρεύεστε ένα super χορταστικό γεύμα που θα σας δώσει ενέργεια για όλη την ημέρα; Η Noodle Salad είναι ένα πανεύκολο κρύο πιάτο που θα επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που σκέφτεστε για τις σαλάτες. Rice noodles με super υγιεινά edamame kernels, black seasame seeds, λάδι από σησάμι και soy sauce. Απολαυστικά και θρεπτικά! Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;

VIETNAMESE RICE PAPER ROLL

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Όταν δεν φιγουράρουν στη λίστα με τα 50 πιο νόστιμα πιάτα του πλανήτη, τα διάσημα Rice Paper Rolls από το μακρινό Βιετνμάμ βρίσκουν το χρόνο να τρυπώσουν στην κουζίνα μας. Αποτελούν το τέλειο πιάτο για κάθε λάτρη της έθνικ κουζίνας και εγγυώνται γευστικά όσα υπόσχεται και η εικόνα που βλέπετε.

CEVICHE ΛΑΒΡΑΚΙ

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Το ceviche είναι το sashimi του Περού. Το διάσημο αυτό πιάτο γνωρίζει αρκετές γευστικές παραλλαγές και έχει αγκαλιαστεί από πολλές κουζίνες στον πλανήτη. Ο chef Βασίλης Σπόρος, μας προτείνει μία ξεχωριστή gourmet εκδοχή του που συνδυάζει φρέσκο λαβράκι, χυμό yuzu, lime και την αγαπημένη κορεάτικη πάστα από φασόλια σόγιας Gochujang.

Goto Top