Food Stories

Chili Oil: μια σταγόνα που αλλάζει τη γεύση στα πιάτα

Το chili oil είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καρυκεύματα της ασιατικής κουζίνας. Πρόκειται για αρωματικό λάδι, συνήθως φυτικό, στο οποίο εμποτίζονται αποξηραμένες πιπεριές τσίλι και διάφορα μπαχαρικά, όπως σκόρδο, τζίντζερ, πιπέρι Σιτσουάν ή σπόροι σουσαμιού. Το αποτέλεσμα είναι ένα κατακόκκινο, πικάντικο λάδι που δίνει ένταση και βάθος σε κάθε πιάτο.

Kombucha: Τι Είναι, Από Πού Ήρθε και Γιατί Αξίζει να τη Δοκιμάσεις

Τα τελευταία χρόνια, η kombucha έχει αρχίσει να εμφανίζεται όλο και πιο συχνά σε ράφια, ψυγεία και social media.
Κάποιοι τη βλέπουν ως ένα υγιεινό ρόφημα, άλλοι σαν κάτι… λίγο περίεργο. Αλλά τι είναι τελικά αυτή η kombucha που πίνουν όλοι;

Onigiri: Η Νέα On the Go Τάση από την Ιαπωνία

Στη σημερινή γρήγορη καθημερινότητα, το φαγητό “on the go” έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ανάμεσα στις πολλές επιλογές που υπάρχουν, τα onigiri – τα μικρά ιαπωνικά ρυζομπαλάκια – ξεχωρίζουν όλο και περισσότερο, γιατί συνδυάζουν απλότητα, γεύση και πρακτικότητα με έναν μοναδικό τρόπο.

Gyoza vs Dumplings: Η μάχη της μπουκιάς!

Τα gyoza και τα dumplings – οι λαχταριστές αυτές μπουκιές ζύμης με διάφορες γεμίσεις – αν και μοιάζουν πολύ στην εμφάνιση, έχουν διαφορετική προέλευση, υλικά και χαρακτήρα.

Bubble Tea ή Popping Boba Drink; Εσύ τι τύπος είσαι;

Τα bubble tea συνεχίζουν δυναμικά την επέλαση τους κατακτώντας μια πρωταγωνιστική θέση στα ροφήματα με πληθώρα έτοιμων προτάσεων σε super market αλλά και με ομώνυμα καταστήματα με on the go συσκευασίες.

Η ΚΟΡΕΑ ΚΑΝΕΙ «ΠΑΙΧΝΙΔΙ»

Η Κορέα συνεχίζει δυναμικά να μας κλείνει το μάτι και να μας προσκαλεί στον δικό της  γευστικό και όχι μόνο, κόσμο. Το kimchi και το Soju κερδίζουν όλο και περισσότερους οπαδούς και τα rice cakes διεκδικούν την προσοχή μας. Και για εσάς που αναρωτιέστε τι είναι αυτό που την κάνει μοναδική, σε αυτό το άρθρο μοιραζόμαστε τους δικούς μας λόγους που την ξεχωρίζουμε.

Τα μυστικά για το ιδανικό μάτσα: ποιότητα, προετοιμασία και σερβίρισμα.

Το μάτσα (matcha) είναι το κλασικό ιαπωνικό πράσινο τσάι που έχει αγαπηθεί παγκοσμίως. Η προετοιμασία του είναι μια μικρή τελετουργία που απαιτεί προσοχή στη λεπτομέρεια για να απολαύσεις την εμπειρία στο έπακρο. Από τη σωστή ποιότητα του μάτσα μέχρι τις κινήσεις με τη βούρτσα, κάθε βήμα παίζει σημαντικό ρόλο.

Τι είναι τελικά αυτή η miso soup που κερδίζει τις εντυπώσεις ανά τον κόσμο

Η σούπα miso είναι μια απλή αλλά πολυδιάστατη σούπα, που εξελίσσεται εδώ και αιώνες στην ιαπωνική κουζίνα. Αποτελείται από έναν αρωματικό ζωμό dashi και πάστα miso, δημιουργώντας ένα γεύμα γεμάτο umami γεύση. Καταναλώνεται καθημερινά στην Ιαπωνία, καθώς είναι ένα θρεπτικό γεύμα, χαμηλό σε θερμίδες και εύκολο στην παρασκευή.

Chinese New Year: Η Χρονιά του Φιδιού

Το Chinese New Year (春節), ή αλλιώς Σεληνιακό Νέο Έτος, είναι η μεγαλύτερη γιορτή στην Κίνα και γιορτάζεται σε πολλές χώρες του κόσμου όπου υπάρχει κινεζική κοινότητα.
Το 2025, μπαίνουμε στη Χρονιά του Φιδιού, που φέρνει μαζί της μοναδικούς συμβολισμούς.

Instant Noodles: Πώς ένα απλό γεύμα κατέκτησε τον κόσμο

Η ιστορία των instant noodles είναι πραγματικά συναρπαστική και ξεκινά από την Ιαπωνία, λίγο μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο εμπνευστής τους, ο Μομοφούκου Άντο, παρατήρησε την ανάγκη για γρήγορο, οικονομικό φαγητό σε μια εποχή που η Ιαπωνία αντιμετώπιζε σοβαρές ελλείψεις τροφίμων. Εκείνη την εποχή, η κυβέρνηση ενθάρρυνε την κατανάλωση σίτου, αλλά τα παραδοσιακά πιάτα με noodles απαιτούσαν χρόνο για να προετοιμαστούν, κάτι που δεν ήταν πάντα πρακτικό.

Τα 10 καλύτερα ιαπωνικά Street Food

Εάν ταξιδέψεις στην Ιαπωνία, αξίζει να κάνεις μια περιήγηση στα street foods. Η ιαπωνική κουζίνα προσφέρει τεράστια ποικιλία, καθώς κάθε περιοχή έχει τη δική της μοναδική προσέγγιση σε κάθε πιάτο. Με εκατοντάδες φεστιβάλ που γεμίζουν φως τους δρόμους της Ιαπωνίας κάθε χρόνο, έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις τα πιο νόστιμα και ασυνήθιστα πιάτα στον κόσμο.

Goto Top