Food Stories

Yuzu: Τα ιαπωνικό εσπεριδοειδές που κερδίζει διαρκώς την προσοχή του γαστρονομικού κόσμου

Η Ιαπωνία έχει εσπεριδοειδή για κάθε εποχή και για τους Ιάπωνες, η λέξη yuzu (γνωστή και ως ιαπωνικό κίτρο), αναμφισβήτητα φέρνει συνειρμικά  στο μυαλό το Χειμώνα. Αντί για ξύδι, το να στύβεις λίγο χυμό από yuzu ή να πασπαλίζεις λίγο από το ξύσμα του πάνω από ένα πιάτο, είναι το μυστικό που φέρνει άρωμα σε κάθε γεύμα.

UMESHU: ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΛΙΚΕΡ ΑΠΟ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ UME

Το Umeshu (梅酒) είναι το διάσημο ιαπωνικό λικέρ που φτιάχνεται από την ωρίμανση ολόκληρων των δαμάσκηνων ume (με το κουκούτσι), όσο αυτά είναι ακόμη άγουρα και πράσινα, μέσα σε λικέρ μαζί με ζάχαρη.

DASHI – Ο ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ ΙΑΠΩΝΙΚΟΣ ΖΩΜΟΣ

Το Dashi (だ し, 出 汁) ή Dashijiru (出 し 汁), είναι ο διάσημος ζωμός που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά πολλών ιαπωνικών πιάτων. Τόσο σημαντικός και απαραίτητος στις συνταγές, που χρησιμοποιείται απαρέγκλιτα στην καθημερινή ιαπωνική κουζίνα και η ύπαρξή του εντοπίζεται από την περίοδο Edo (17ος αιώνας).

ΚΟΥΖΙΝΑ KAISEKI: Η ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ HAUTE CUSINE

Η ιαπωνική κουζίνα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς του κόσμου κι αν κάποιος επιθυμεί να έρθει σε επαφή με το γαστρονομικό μεγαλείο της, δεν έχει παρά να τη γνωρίσει μέσα από την κομψότητα των πιάτων ενός Kaiseki μενού.

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Η Κίνα διαθέτει παράδοση αιώνων στη μαγειρική τέχνη. Με τις πρώτες συνταγές να εντοπίζονται έως και 3.000 χρόνια πριν και τον αριθμό των κινέζικων πιάτων να ξεπερνά σήμερα τα 8.000, η κινέζικη κουζίνα ξεχωρίζει για τη γευστική και αισθητική έμφαση στη λεπτομέρεια, επιτυγχάνοντας απόλυτη ισορροπία σε κάθε πιάτο (γιν και γιάνγκ). Ένα τυπικό κινέζικο γεύμα περιλαμβάνει ρύζι, noodles, ατμιστά ψωμάκια bao, κρέας (λευκό ή κόκκινο), ψάρια ή θαλασσινά, λαχανικά και σούπα.

3 λόγοι που αγαπάμε το κινέζικο φαγητό

Σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σου 3 από τους λόγους που μας κάνουν να αγαπάμε την Κινέζικη κουζίνα. Ισορροπία γεύσεων. Απλές παρασκευές & one pot συνταγές. Φαγητό που χαίρεσαι να μοιράζεσαι.

Όλα όσα θες να ξέρεις για το MISO και 9 τρόποι να το χρησιμοποιήσεις στην κουζίνα σου

Το Miso είναι ένα ιαπωνικό προϊόν που φτιάχνεται από φασόλια σόγιας που έχουν υποστεί ζύμωση. Είναι ένα από τα πιο versatile ασιατικά υλικά και τελευταία το χρησιμοποιούμε όλο και πιο συχνά σε οτιδήποτε!

HAPPY CHINESE NEW YEAR – YEAR OF THE OX

Σήμερα είναι η ημέρα της κινέζικης πρωτοχρονιάς και η Κίνα υποδέχεται το 2021, τη χρονιά του Μεταλλικού Βουβαλιού, που εμφανίζεται κάθε 12 χρόνια και συμβολίζει την υπευθυνότητα και τη σκληρή δουλειά για την επίτευξη των στόχων που θέτουμε.

ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ, ΜΙΑ UMAMI ΙΣΤΟΡΙΑ 2.200 ΧΡΟΝΩΝ.

Είναι το πιο διάσημο υλικό της Ασιατικής κουζίνας και πρωταγωνιστεί σε αμέτρητες συνταγές, Ασιατικές και μη. Ποιος δεν έχει χρησιμοποιήσει τη σάλτσα σόγιας στις παρασκευές του;

ΝΑ ΣΟΥ (ΞΑΝΑ) ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ SRIRACHA;

Σίγουρα τη χρησιμοποιείς, την έχεις δοκιμάσει ή τουλάχιστον έχεις ακούσει για αυτήν. Η Sriracha δεν είναι μια ακόμη σάλτσα. Και σίγουρα δεν είναι μια ακόμη καυτερή σάλτσα. Είναι ένα υλικό με χαρακτήρα pop icon στις κουζίνες όλου του πλανήτη.

ΓΛΥΚΙΑ, ΑΛΜΥΡΗ, ΕΝΤΟΝΗ, ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ, FUNKY. Η FISH SAUCE ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΣΑΛΤΣΑ.

Λίγα συστατικά φέρνουν τόσο άμεσα, εντυπωσιακή γεύση σε ένα πιάτο όσο η fish sauce. Είναι γλυκιά και αλμυρή και έχει έντονη γεύση ψαριού. Είναι ικανή να προκαλέσει ένα umami τσουνάμι.

Goto Top