Tα chopsticks ή αλλιώς otemoto (おてもと), τα συναντάμε στους περισσότερους ασιατικούς πολιτισμούς καθώς είναι τα παραδοσιακά ‘’μαχαιροπίρουνα’’ των Ασιατών.
Σίγουρα έχεις ακούσει ή έχεις δει σε κάποιο anime το διάσημο γλυκό mochi.
Aυτό το κολλώδες, μαστιχωτό γλύκισμα έχει κερδίσει μικρούς και μεγάλους και εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς από την Ασία σε όλο τον κόσμο.
Στο κατώφλι της νέας χρονιάς, σύμφωνα με την κινεζική αστρολογία, εστιάζουμε στα χαρακτηριστικά που κάνουν τον λαγό και κατ’ επέκταση το 2023, ένα πολύ ενδιαφέρον έτος.
Η κούκλα #daruma είναι ένα παραδοσιακό ιαπωνικό γούρι για να κάνεις μια ευχή ή να θέσεις τον επόμενό σου στόχο για τη νέα χρονιά.
Η ιαπωνική, είναι μια κουζίνα που επιδιώκει συνεχώς ευκαιρίες να εξερευνήσει νέες συνταγές και προτάσεις. Ως εκ τούτου, η υφή του φαγητού διαδραματίζει σημαντικό ρόλο.
Η όσφρηση και η γεύση διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε κάθε διατροφική κουλτούρα και συνδυάζονται μοναδικά για μία ολοκληρωμένη εμπειρία.
Το fruit sando (フルーツサンド), ή διαφορετικά το σάντουιτς φρούτων της Ιαπωνίας, πρόκειται για το πιο πολύχρωμο, νόστιμο και φωτογενές σνακ.
Εξωτερικά έχει φέτες μαλακού λευκού ψωμιού shokupan (φέτες του τοστ) και εσωτερικά έχει σαντιγί και κομμάτια φρέσκων φρούτων εποχής όπως φράουλα, σταφύλι, ακτινίδιο, μπανάνα, mikan satsuma, ροδάκινο ή πεπόνι.
Το Bao (割包) προέρχεται από τη Βόρεια Κίνα και χρονολογείται από την περίοδο των Τριών Βασιλείων τον τρίτο αιώνα. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτά τα ιδιαίτερα ψωμάκια μπορούν να εντοπιστούν από το 400 π.Χ.
Εδώ και αρκετά χρόνια το sushi είναι μέρος της παγκόσμιας κουζίνας. Κατάφερε να κερδίσει ακόμα και εκείνους που η σκέψη της κατανάλωσης «ωμού ψαριού» τους απωθούσε.
Η ιστορία αυτής της δισύλλαβης λέξης σούσι (寿司 ή 鮨) που στα Ιαπωνικά μεταφράζεται ως «ξινό ρύζι» και έφτασε να κατακτήσει τον κόσμο, απέχει χιλιάδες έτη από τα california rolls και τα nigiri σολομού που όλοι γνωρίζουμε.
Η σάλτσα σόγιας είναι ένα από τα παλαιότερα καρυκεύματα στον κόσμο.
Έχει ιστορία, πάνω από 2.500 χρόνια και πρόκειται για ένα προϊόν ζύμωσης σίτου και σόγιας σε ανάμειξη με άλμη.
Kecap Manis – Το βασικό και παραδοσιακό συστατικό της μαγειρικής της Ινδονησίας.