Food Stories

5 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζεις για την πάστα miso

Το miso αποτελεί ένα από τα πιο hot υλικά της παγκόσμιας πλέον γαστρονονομίας, κατάγεται από την Ιαπωνία και είναι το απόλυτο συνώνυμο της γεύσης umami. Εσύ πόσα πράγματα γνωρίζεις για την αγαπημένη πάστα φασολιών σόγιας των chef και των απανταχού foodies;  

All About Ramen

Σίγουρα έχεις δοκιμάσει τα ramen noodles σε διάφορες εκδοχές τους. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις είναι ότι ταξίδεψαν από την Κίνα στην Ιαπωνία το 1860, την εποχή που η Ιαπωνία έδωσε τέλος στην εθνική απομόνωση και άνοιξε και πάλι τα λιμάνια της. Έτσι η κινέζικη παράδοση για το πως φτιάχνεις και μαγειρεύεις noodles εξελίχθηκε σε μια μοναδική ιαπωνική τεχνική που έγινε στην πορεία γνωστή ως «ramen».

Goto Top