Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

NORI WRAPPERS

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Το Nori είναι το περιτύλιγμα που δίνει Umami γεύση σε ό,τι και αν τυλίξει. Σαν ψημένο φύκι, τα βρίσκει υπέροχα με το sushi αλλά κάποιες άλλες φορές παίρνει και το ρόλο του πιο νόστιμου και πρωτότυπου wrapper. Δοκιμάστε τη συνταγή με ρολά από Nori και γέμιση από tofu sticks και quinoa.

RAMEN BURGER

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Όταν ο δείκτης του ρολογιού γράψει Street Food, η Ασία και η Αμερική δίνουν ραντεβού μέσα σε ένα super λαχταριστό burger. Το κλασσικό ψωμάκι μετατρέπεται σε Ramen Noodles Bun, ο κιμάς ανακατεύεται με την πιο νόστιμη barbeque σάλτσα Bulgogi από πουρέ αχλαδιού και η Cardinal Sweet Chili Sauce παίζει και αυτή το δικό της μοναδικό ρόλο, δίνοντας αυτό που λέμε ξεχωριστό τελείωμα.

TIKKA MASALA CHICKEN

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Η καταγωγή του δεν έχει εξακριβωθεί αλλά σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς, όταν ακούμε Tikka Masala, το μυαλό μας κατευθύνεται προς Ινδία. Ζουμερό κρέας κοτόπουλου με νόστιμη και κρεμώδη σάλτσα από γιαούρτι και Tikka Curry Paste. Φυσικά το λευκό ρύζι Basmati και η γαρνιτούρα από κόλιανδρο δίνουν τη δική τους ξεχωριστή πινελιά στο πιάτο που τρώγεται σε κάθε γωνιά του πλανήτη ως το διασημότερο Ινδικό.

FOIE GRAS BAO SANDWICH

Δημήτρης Κουλλιάς
(Chef στο Horizon Beach Resort)

Μπορεί το Foie Gras να συναντήσει τη Λακέρδα, το καραμελωμένο κρεμμύδι και τα Hirata Buns στο ίδιο πιάτο; Στη συνταγή που ακολουθεί η υψηλή γαστρονομία και η μεσογειακή γεύση δίνουν ραντεβού με την απόλυτη τάση του Street Food, τα λαχταριστά Bao Buns. Δοκιμάστε την στην κουζίνα σας!

APPLE TEMPURA

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Ώρα για το πιο ξεχωριστό και φρουτένιο dessert που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Κομμάτια μήλου ποσαρισμένα με Lemon Grass και Palm Sugar τηγανίζονται αφού πρώτα παναριστούν σε tempura και σερβρίρονται με καραμελομένο σιρόπι από κρέμα καρύδας. Φτιάξτε τη ξεχωριστή συνταγή του Βασίλη Σπόρου και κλέψτε την παράσταση όταν έρθει η ώρα για επιδόρπιο.

SALMON SUSHI BOWL

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Όταν μιλάμε για sushi χωρίς ρολάρισμα, τότε μιλάμε για Sushi Bowl. Ξέρουμε ότι το λατρεύετε σε όλες του τις παραλλαγές. Futomaki, Temari, Nigiri… Εδώ όμως όλα τα υλικά μπαίνουν και ανακατεύονται στο ίδιο μπολ και φτιάχνουμε Chirashi Sushi, δηλαδή Sushi Bowl! Αυτό μπορείτε εύκολα να το προετοιμάσετε και εσείς στην κουζίνα σας αφού δεν απαιτεί καμία επιδεξιότητα στο τύλιγμα. Λίγη προσοχή μόνο στο πως θα φτιάξετε το ρύζι.

WELLINGTON BEEF WITH ROTI PARATHA

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Το Wellington Beef είναι μια από τις πιο κλασικές αγγλικές συνταγές και ένας πολύ νόστιμος τρόπος για να μαγειρέψετε κρέας από μοσχάρι στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. Παραδοσιακά κάθε φιλέτο τυλίγεται μέσα σε φύλλο σφολιάτας, στη συνταγή όμως που ακολουθεί, ο chef Βασίλης Σπόρος, δοκιμάζει κάτι διαφορετικό και χρησιμοποιεί για περιτύλιγμα τα τραγανά Roti Paratha της Spring Home.

KOROKKE

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Το Korokke είναι η Ιαπωνική εκδοχή της Γαλλικής κροκέτας από πολτοποιημένη πατάτα και διαφορά καρυκεύματα. Παναρισμένο με Panko, έχει απίστευτη γεύση και φτιάχνεται πανεύκολα, μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Είναι ένα διάσημο φαγητό που μπορεί να δοκιμάσει κανείς σε όλα τα εστιατόρια αλλά και τις υπαίθριες καντίνες Street Food της Ιαπωνίας.

FRIED CHICKEN BAO BUN

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Οι ιδέες για το γιορτινό τραπέζι πέφτουν ήδη βροχή και όταν θα φτιάξετε τα εθιστικά ατμιστά ψωμάκια Bao μόνοι σας στο σπίτι, το πιο πιθανό είναι ότι θα χειροκροτήσετε από τη χαρά σας. Τηγανιτό κοτόπουλο που έχει πρώτα παναριστεί σε Cardinal Panko, Fried Onion και γάλα καρύδας και έχει βρει θέση μέσα στο πιο αφράτο Κορεάτικο ψωμάκι! Τρώγεται φυσικά με το πιο εκρηκτικό dressing που έχετε δοκιμάσει.

MISO KATSU CHICKEN

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Το Katsu Chicken είναι μια ωδή στο νόστιμο πανάρισμα. Τρυφερό κοτόπουλο με τραγανή κρούστα από Panko που συνοδεύεται συνήθως από την ιαπωνική σάλτσα Tonkatsu. Στη συνταγή που ακολουθεί αντικαταστήσαμε την Tonkatsu με Miso Sauce, τη δημοφιλή πάστα από φασόλια σόγιας που δίνει πραγματική Umami γεύση.

CARPACCIO ΧΤΑΠΟΔΙ

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Ένα από τα πράγματα που ίσως να μην είχε φανταστεί ποτέ ο Ιταλός ζωγράφος Vittore Carpaccio όταν ζωγράφιζε τους πίνακές του είναι ότι αιώνες μετά, το όνομά του θα αποτελούσε πηγή έμπνευσης για ένα από τα πιο εκλεπτυσμένα και ιδιαίτερα ορεκτικά που λατρεύουν οι απανταχού foodies. Στη συνταγή που ακολουθεί ο chef χρησιμοποιεί ως βάση το χταπόδι και αρωματίζει με σάλτσα από σόγια και διαλεκτά εσπεριδοειδή, Kikkoman Ponzu.

Goto Top