Food Stories

DARUMA DOLL | THE LUCKY CHARM

Η κούκλα #daruma είναι ένα παραδοσιακό ιαπωνικό γούρι για να κάνεις μια ευχή ή να θέσεις τον επόμενό σου στόχο για τη νέα χρονιά.

Όταν το sando γίνεται τέχνη

Το fruit sando (フルーツサンド), ή διαφορετικά το σάντουιτς φρούτων της Ιαπωνίας, πρόκειται για το πιο πολύχρωμο, νόστιμο και φωτογενές σνακ.
Εξωτερικά έχει φέτες μαλακού λευκού ψωμιού shokupan (φέτες του τοστ) και εσωτερικά έχει σαντιγί και κομμάτια φρέσκων φρούτων εποχής όπως φράουλα, σταφύλι, ακτινίδιο, μπανάνα, mikan satsuma, ροδάκινο ή πεπόνι.

ALL ABOUT BAO BUNS

Το Bao (割包) προέρχεται από τη Βόρεια Κίνα και χρονολογείται από την περίοδο των Τριών Βασιλείων τον τρίτο αιώνα. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτά τα ιδιαίτερα ψωμάκια μπορούν να εντοπιστούν από το 400 π.Χ.

Πώς το σούσι έγινε το next big thing στην εστίαση;

Εδώ και αρκετά χρόνια το sushi είναι μέρος της παγκόσμιας κουζίνας. Κατάφερε να κερδίσει ακόμα και εκείνους που η σκέψη της κατανάλωσης «ωμού ψαριού» τους απωθούσε.
Η ιστορία αυτής της δισύλλαβης λέξης σούσι (寿司 ή 鮨) που στα Ιαπωνικά μεταφράζεται ως «ξινό ρύζι» και έφτασε να κατακτήσει τον κόσμο, απέχει χιλιάδες έτη από τα california rolls και τα nigiri σολομού που όλοι γνωρίζουμε.

All about Korean Soy Sauce

Η σάλτσα σόγιας είναι ένα από τα παλαιότερα καρυκεύματα στον κόσμο.
Έχει ιστορία, πάνω από 2.500 χρόνια και πρόκειται για ένα προϊόν ζύμωσης σίτου και σόγιας σε ανάμειξη με άλμη.

ALL ABOUT PANKO

Τι είναι το Panko;

To panko είναι το βασικό συστατικό που χαρίζει τραγανή επικάλυψη σε πολλά αγαπημένα πιάτα.

Νatto: Η υπερτροφή που διχάζει την Ιαπωνία.  

Το natto είναι ένα παραδοσιακό ιαπωνικό τρόφιμο που παρασκευάζεται από φασόλια σόγιας που έχουν υποστεί ζύμωση. Σε πολλά ιαπωνικά σπίτια, ανοίγοντας το ψυγείο, θα βρεις σίγουρα τη διάσημη αυτή υπερτροφή αλλά σύμφωνα με διαδικτυακή έρευνα στην Ιαπωνία μόλις το 62% το απολαμβάνει και δεν το καταναλώνει μόνο για τα διατροφικά του οφέλη.

Goto Top