Συνταγές

Thai Red Curry Shrimp

Η γλυκιά γεύση του coconut milk δένει υπέροχα με τον πικάντικο χαρακτήρα της κόκκινης πάστας curry. Δεν χρειάζεται να πας μέχρι το Πουκέτ για να φας thai. Αν έχεις τα σωστά υλικά στην κουζίνα σου και ένα wok μπορείς να φτιάξεις πανεύκολα την παρακάτω συνταγή με γαρίδες, snow peas και βάση από ρύζι jasmine. Εάν χρησιμοποιείς για πρώτη φορά τη Fish Sauce μην μπερδευτείς από το έντονο άρωμά της… Θα δέσει υπέροχα με τις υπόλοιπες γεύσεις, δίνοντας extra πόντους!

 

Red Curry Paste Quinoa with Tofu

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Θρεπτική και γεμάτη πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, σίδηρο και μαγνήσιο. H quinoa είναι η τέλεια λύση όταν θες κάτι ελαφρύ και χωρίς λιπαρά. Σε αυτή τη συνταγή συνδυάζεται τέλεια με tofu γλασαρισμένο σε μέλι, spicy πάστα κάρυ και γάλα καρύδας. Φτιάξε ένα ελαφρύ dinner ή το αυριανό σου γεύμα στο γραφείο.

BLOODY MARY WITH SRIRACHA

Εάν πίστευες ότι το απόλυτο food trend που ακούει στο όνομα Sriracha θα περιοριζόταν μόνο στα πιάτα με φαγητό τότε ήρθε η ώρα να φτιάξεις ένα ξεχωριστό Bloody Mary. Ανακάλυψε νέα επίπεδα γεύσης σε ένα cocktail με ιστορία 100 περίπου ετών. Αντικατάστησε επάξια το tabasco με τη spicy και γεμάτη άρωμα διάσημη ταϊλανδέζικη sauce. Η συνταγή είναι πανεύκολη και ταιριάζει άψογα στα Κυριακάτικα brunch αλλά και μετά από hangovers. Δες το VIDEO στο τέλος.

DEVILLED EGGS WITH SRIRACHA

Τίποτα διαβολικό δε συμβαίνει με αυτά τα αυγά, πέραν του ότι είναι πραγματικά πεντανόστιμα. Στην Γαλλία θα τα ζητήσεις ως  Oeuf mimosa, στην Αγγλία και στην Αμερική ως Devilled Eggs. Σε άλλα μέρη τα αποκαλούν Ρωσικά αυγά ή και σκέτο γεμιστά αυγά. Όπως όμως και να τα ξέρεις, σίγουρα θα αγαπήσεις από την πρώτη κιόλας μπουκιά αυτήν την παραλλαγή με spicy Sriracha sauce της Cardinal. Φτιάξε το μείγμα της γέμισης ακολουθώντας τα βήματα της συνταγής. Είναι η πιο yummy εκδοχή που έχεις δοκιμάσει ποτέ! Δες αναλυτικά  τη συνταγή στο VIDEO.

Hoisin Udon Noodles

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Είναι από τα πιο γρήγορα, ελαφριά και νόστιμα πιάτα που μπορείς να φτιάξεις μέσα σε λίγα λεπτά χρησιμοποιώντας μόνο το wok σου. Τα Udon Noodles έχουν απίστευτη μαστιχωτή υφή και απορροφούν τέλεια τη γεύση και το άρωμα της Hoi Sin και της Sriracha. Ακόμη αναρωτιέσαι τι θα φτιάξεις για βραδινό;  Λίγα υλικά, άψογη γεύση!

ARRABBIATA PASTA WITH SRIRACHA

Η Arrabbiata είναι η διάσημη ιταλική spicy σάλτσα για ζυμαρικά που φτιάχνεται με ελαιόλαδο, σκόρδο, ντομάτες και κόκκινες πιπεριές chili. Συνήθως σερβίρεται πάνω σε πένες, παρέα με παρμεζάνα. Στα ιταλικά η λέξη σημαίνει θυμωμένος και ίσως το όνομα της συνταγής να προήλθε από την έκφραση που παίρνει κάποιος όταν τρώει κάτι τόσο νόστιμο αλλά και τόσο spicy μαζί. Εμείς φτιάξαμε μια διαφορετική εκδοχή της, με καυτερή αρωματική Sriracha Sauce και noodles Mendake. Το αποτέλεσμα; Super νόστιμο. Δείτε το VIDEO.

Yakisoba Stir-fried Noodles

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Το Yakisoba είναι από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα πιάτα της Ιαπωνίας και έκανε το ντεμπούτο στα wok τη δεκαετία του 1930. Έκτοτε μαγειρεύτηκε άπειρες φορές, σε διάφορες παραλλαγές, σε οικογενειακά τραπέζια, σχολικές γιορτές, φεστιβάλ και μαγαζιά με street food. Δοκιμάστε την εκδοχή του chef με λαχανικά, γλυκιά σάλτσα Yakisoba της Kikkoman και topping από wakame.

VEGETABLE THAI NOODLE SALAD

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Γρήγορη και νόστιμη σαλάτα με επιρροές από την Ταϊλανδέζικη κουζίνα. Noodles ρυζιού, σπανάκι, καρότα, πιπεριές, μέντα και τέλειο dressing με φυστικοβούτυρο και σόγια. Τρώγεται είτε ζεστή είτε κρύα και πραγματικά γίνεται πανεύκολα, ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή. Ποιος είπε ότι οι σαλάτες είναι βαρετές;

COOKIES WITH PANKO

Τα cookies είναι το ταίρι του καφέ και δεν γνωρίζουν ώρες. Τα ψήνεις και το σπίτι μυρίζει νοστιμιά από χιλιόμετρα! Έχετε όμως δοκιμάσει ποτέ να φτιάξετε μπισκότα με Panko; Είναι ένα μυστικό που θα κάνει τα μπισκότα σας ακόμη πιο αφράτα. Τέλειο σνακ για τα παιδιά, τέλειο σνακ για το γραφείο δίπλα στον καφέ αλλά και για τις ώρες που θες κάτι γλυκό επειγόντως. Η συνταγή είναι πανεύκολη. Δείτε το VIDEO μετά τις οδηγίες εκτέλεσης.

CORN DOGS WITH PANKO

Tραγανά και απλώς πεντανόστιμα. Θες να μάθεις να φτιάχνεις τα πιο απίθανα Corn Dogs στην κουζίνα σου; Ακολούθησε βήμα βήμα την παρακάτω συνταγή. Γευστική κρούστα από θρύμματα ψωμιού για πανάρισμα Panko και καλαμποκάλευρο. Συνόδεψε τα με dip από πικάντικη Sriracha αναμεμειγμένη με Mayo. Το Street Food έχει τη δικιά του ξεχωριστή ιστορία και τα Corn Dogs είναι σίγουρα από τα πιο νόστιμα κεφάλαια. Δες στο τέλος της συνταγής αναλυτικά το VIDEO.

YAKISOBA PAN

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Το Yakisoba Pan γεννήθηκε το 1950 στο Tokyo και αποτελεί αγαπημένο ιαπωνικό street food. Είναι ένα απίθανα νόστιμο αλλά και διαφορετικό hot dog με γέμιση από Noodles που έχουν μαγειρευτεί σε γλυκιά σάλτσα Yakisoba. Φτιάξτε το μέσα σε ελάχιστα λεπτά και μόνοι σας. Η γαρνιτούρα από πίκλα ginger, μαγιονέζα Kewpie και αποξηραμένο φύκι σε λεπτές νιφάδες πραγματικά το εκτοξεύει γευστικά.

Goto Top