Food Stories

Όλα όσα θες να ξέρεις για το MISO και 9 τρόποι να το χρησιμοποιήσεις στην κουζίνα σου

Το Miso είναι ένα ιαπωνικό προϊόν που φτιάχνεται από φασόλια σόγιας που έχουν υποστεί ζύμωση. Είναι ένα από τα πιο versatile ασιατικά υλικά και τελευταία το χρησιμοποιούμε όλο και πιο συχνά σε οτιδήποτε!

HAPPY CHINESE NEW YEAR – YEAR OF THE OX

Σήμερα είναι η ημέρα της κινέζικης πρωτοχρονιάς και η Κίνα υποδέχεται το 2021, τη χρονιά του Μεταλλικού Βουβαλιού, που εμφανίζεται κάθε 12 χρόνια και συμβολίζει την υπευθυνότητα και τη σκληρή δουλειά για την επίτευξη των στόχων που θέτουμε.

ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ, ΜΙΑ UMAMI ΙΣΤΟΡΙΑ 2.200 ΧΡΟΝΩΝ.

Είναι το πιο διάσημο υλικό της Ασιατικής κουζίνας και πρωταγωνιστεί σε αμέτρητες συνταγές, Ασιατικές και μη. Ποιος δεν έχει χρησιμοποιήσει τη σάλτσα σόγιας στις παρασκευές του;

ΝΑ ΣΟΥ (ΞΑΝΑ) ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ SRIRACHA;

Σίγουρα τη χρησιμοποιείς, την έχεις δοκιμάσει ή τουλάχιστον έχεις ακούσει για αυτήν. Η Sriracha δεν είναι μια ακόμη σάλτσα. Και σίγουρα δεν είναι μια ακόμη καυτερή σάλτσα. Είναι ένα υλικό με χαρακτήρα pop icon στις κουζίνες όλου του πλανήτη.

ΓΛΥΚΙΑ, ΑΛΜΥΡΗ, ΕΝΤΟΝΗ, ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ, FUNKY. Η FISH SAUCE ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΣΑΛΤΣΑ.

Λίγα συστατικά φέρνουν τόσο άμεσα, εντυπωσιακή γεύση σε ένα πιάτο όσο η fish sauce. Είναι γλυκιά και αλμυρή και έχει έντονη γεύση ψαριού. Είναι ικανή να προκαλέσει ένα umami τσουνάμι.

OYSTER SAUCE – Η ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΥΧΑΙΑ

Φτιάχνεται από εκχύλισμα στρειδιών, έχει χαρακτηριστική πλούσια γεύση και σιροπιαστή παχιά υφή. Παρόλο που το όνομά της παραπέμπει σε θαλασσινή γεύση, η πραγματικότητα απέχει. Η γεύση της είναι γήινη, ελαφρώς γλυκιά και αλμυρή.

SHRIMP PASTE. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΣΗΜΗ ΠΑΣΤΑ ΓΑΡΙΔΑΣ.

Shrimp paste, shrimp sauce, kapi, trassi ή bangoong aramang. Τα ονόματα που ίσως τη γνωρίζεις είναι πολλά, αλλά το έντονο της χρώμα, τα πλούσια αρώματά της και η ιδιαίτερη αλμυρή θαλασσινή γεύση της, είναι μοναδικά χαρακτηριστικά της.

SAMBAL OELEK. ΠΙΟ #HOT ΚΑΙ #ΤASTY ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

SAMBAL OELEK. ΠΙΟ #HOT ΚΑΙ #ΤASTY ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

H Sambal κατάγεται από την Ινδονησία και είναι μια σάλτσα ή πάστα τσίλι που φτιάχνεται από ποικιλία πιπεριών chili με προσθήκη πάστας γαρίδας, σκόρδο, τζίντζερ κρεμμύδι, ζάχαρη φοίνικα και χυμό lime.

MIRIN. ΜΙΑ ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΥΛΗ ΧΑΜΗΛΩΝ ΤΟΝΩΝ, ΠΟΥ ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΙ ΠΙΑΤΑ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ

Το mirin είναι από τα πιο δημοφιλή seasonings της Ιαπωνικής κουζίνας. Αποτελεί ”πολύτιμη” πρώτη ύλη και η χρήση του στις περισσότερες συνταγές δεν μπορεί να αντικατασταθεί με τίποτα άλλο.

SATAY ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ – ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ ΨΗΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΕΙΟ

Έχεις δοκιμάσει ποτέ satay ή όπως το αποκαλούν οι Ινδονήσιοι, sate; Πρόκειται για παραδοσιακό πιάτο από μαριναρισμένο τρυφερό κρέας περασμένο σε σουβλάκι που σερβίρεται με διάφορες σάλτσες.

Η Ιστορία πίσω από την ετικέτα της Kikkoman

Συναντήσαμε τη Julia Yui Guillemin, Junior Manager Sales & Marketing της κορυφαίας ιαπωνικής εταιρίας, μάθαμε την ιστορία που κρύβεται πίσω από την ετικέτα της Kikkoman Soy Sauce και τη μοιραζόμαστε μαζί σας.

Goto Top